Kız kardeşini köpek saldırısından kurtaran 7 yaşındaki kahraman, "Yaralarımla gurur duyuyorum" dedi

Bridger Walker geçen temmuzda kendini cesurca Alman çoban köpeğiyle kız kardeşinin arasına atmıştı

(Walker Family/YouTube)

Küçük kız kardeşini vahşi bir köpek saldırısından kurtarırken ciddi biçimde yaralanan 7 yaşındaki oğlan çocuğunun babası, çocuğun yaralarını "gurur duyulacak bir şey" olarak gördüğünü ifade etti.

Bridger Walker, Temmuz 2020'de kendisini 4 yaşındaki kız kardeşiyle bir Alman çoban köpeğinin arasına attıktan sonra kafasından ve yüzünden birkaç kere ısırılmış ve kendisine 90'dan fazla dikiş atılması gerekmişti.

ABD'nin Wyoming eyaletinde yaşayan Bridger, o zamandan beri yara izlerinin görünüşünü iyileştirebilmek için ameliyatlara girerken, diğer yandan da izlerin tamamen kaybolmasını istemiyor.

People dergisine konuşan babası Robert Walker, "Eşim ve ben, ona 'Bunların kaybolmasını istiyor musun?' diye sorduk. O da bize 'Tamamen kaybolmasını istemiyorum' cevabını verdi" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baba ayrıca, "Bridger yara izlerini gurur duyulacak bir şey olarak görmesine rağmen cesur davranışını temsil eden bir şey olduğunu düşünmüyor. O bunu yalnızca 'Ben bir abiydim ve abiler bunu yapar' şeklinde algılıyor. Bu yaralar, kız kardeşinin zarar görmediği ve iyi olduğuna dair bir hatırlatıcı" diye ekledi.

Bridger'ın ameliyatı, ücretsiz hizmet vermeye gönüllü olan iki dermatolog, Dr. Dhaval Bhanusali ve Dr. Cory Maughan tarafından yapıldı.

Ebeveynlerinin en büyük endişesi ağzının yan tarafındaki yara nedeniyle yeniden gülümseyip gülümseyemeyeceğiydi.


Robert, "Ve şimdi, gülümsemesinin yeniden ortaya çıktığını gördük ve bu umabileceğimizden çok daha büyük bir şeydi" dedi.

Geçen yıl halası Nikki Walker'ın, Avengers'ın oyuncu kadrosundakilere ulaşmasını umarak Instagram üzerinden Bridger'ın hikayesini paylaşmasıyla çocuk viral olmuştu.

Kısa süre içinde aralarında Chris Evans, Mark Ruffalo, Tom Holland ve Brie Larson'un da yer aldığı bir dizi ünlü, kahraman ilan ettikleri çocuğu övmüştü. O zamanlarda Bridger halasına şöyle demişti:

Birinin ölmesi gerekiyorsa, o kişi ben olmalıyım diye düşündüm.

Olaydan bir yıl sonra babası Bridger'ın kendini bir kahraman olarak görmediğini ifade ediyor.

Baba, "Bir kahraman olarak anıldığında bazen neredeyse rahatsız oluyor çünkü 'Kız kardeşime siper olmak için belki daha fazlasını yapabilirdim' diye düşünüyor" dedi. Robert, yoğun toplumsal desteğin de Bridger'ın duygusal iyileşmesine katkıda bulunduğunu sözlerine ekledi. 

Robert, "Tom Holland'la konuştuğunda, muhtemelen en çok hayran kaldığı kişiydi çünkü bu görüntülü bir konuşmaydı ve bu nedenle kesinlikle bir etkisi oldu... Duygusal anlamda iyileşmesi gerçekten dünya çapında bir destekle oldu ve bu bizim için çok özeldi" dedi.

Bridger'ın babası, "Asla tekrar yaşamayı isteyeceğimiz bir şey değil fakat ışık kesinlikle karanlığı katbekat geride bıraktı" diye ekledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU