Yeni bir müzik videosu yöneten David Lynch hayranlarını şaşırttı

Ünlü yönetmen İskoç müzisyen Donovan’ın "I am the Shaman" şarkısının videosunu yönetti

Lynch'in hazırlık aşamasındaki projelerinin ne zaman günyüzüne çıkacağı merak konusu (AP)

ABD'li ünlü yönetmen David Lynch, İskoç müzisyen Donovan'ın 75. doğum gününde müzisyenin "I am the Shaman" müzik videosunu yönetti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lynch'in yönetmenliğinin yaptığı 2010 tarihli parça Ritual Groove isimli albümde yer alıyordu. 

Pitchfork'un bildirdiğine göre videonun sonunda yer alan mesajda Donovan parçanın metafizik meditasyon eğitimi için para toplamayı amaçladığını belirtiyor. 

IndieWire'ın haberine göre Facebook sayfasında yaptığı paylaşımda metafizik meditasyon uygulayıcısı Donovan, Lynch'le yaptığı ortak çalışmanın nasıl ortaya çıktığını şu ifadelerle anlattı:

Hepsi doğaçlamaydı. Stüdyoyu ziyarete gittim ve David, 'Gitarınla birlikte mikrofonun başına geç Don' dedi. David, kontrol masasının arkasındaki odada Linda'yla birlikteydi.

Lynch'in, kendisinden bitmek üzere olan bir şarkı yerine yeni bir şeyler söylemesini istediğini belirten Donovan, "Ne olacağını görecektik ve oldu'" dedi. 

 

 

Müzisyen şu ifadeleri ekledi:

Hazırlıksız biçimde besteledim. Dizeler kendiliğinden döküldü. Yeni akor kalıpları zahmetsizce ortaya çıktı.

Ünlü yönetmenin Netflix'te yayımlanacak Wisteria isimli proje üstünde çalıştığı geçen yıl duyurulmuştu. Öte yandan kısa süre önce IMDb'de Lynch'in hazırlık aşamasındaki Unrecorded Night'ın yaratıcısı olarak belirtildiği aktarıldı. 

Her ne kadar bir dizi projenin emekleme aşamasında olduğu tahmin edilse de Lynch sürpriz müzik videosuyla hayranlarını şaşırttı. 

 

Independent Türkçe, IndieWire, Pitchfork

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU