Bill Gates'in çocukları neden milyarlarca dolar miras alamayacak?

25 yaşındaki Jennifer Gates ebeveynlerinin ayrılmasıyla ailenin "zor" bir dönemden geçtiğini söyledi

Bill ve Melinda Gates Vakfı dünya genelinde yoksulluk, hastalıklar ve eşitsizlikle mücadele eden bir kâr amacı gütmeyen kuruluş (Reuters)

Neredeyse 30 yıldır evli olan milyarder hayırseverler Bill ve Melinda Gates, pazartesi günü ayrılacaklarını duyurdu.

Çift “epey düşündükten sonra” ayrılmaya karar verdiklerini yazarak haberi Twitter’da paylaştı.

Gates çifti dünyanın en büyük özel hayır kurumu olan Bill ve Melinda Gates Vakfı'nda birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Çift, açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bu amaca olan inancımızı paylaşmaya devam ediyoruz ve vakıfta çalışmalarımıza birlikte devam edeceğiz fakat hayatımızın bir sonraki aşamasında çift olarak birlikte gelişebileceğimize artık inanmıyoruz.

Haber kamuoyuna duyurulduktan sonra çiftin üç çocuğunun en büyüğü olan 25 yaşındaki Jennifer, Instagram'da tüm ailenin "zor bir dönem" geçirdiğini yazdı ve ekledi:

Hayatımızın sonraki aşamalarında ilerlerken mahremiyet isteğimize gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz.

Jennifer ve iki kardeşinin, ebeveynlerinin Forbes tarafından 130.5 milyar dolar (yaklaşık 1.1 trilyon TL) değerinde olduğu tahmin edilen büyük servetini miras almayacağı uzun zamandır biliniyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bill Gates, 2014'te Kanada'daki bir TED konferansında servetinin çoğunun aile vakfına verileceğini duyurmuştu.

Üç yıl sonra, üç çocuğunun her birine 10 milyon dolar (yaklaşık 83 milyon TL) miras kalacağını söylemişti.

Bill Gates o tarihte “Çocuklara büyük miktarlarda para bırakmanın kesinlikle onlar için bir iyilik olmadığını düşünüyorum. Warren Buffett, onunla tanışmamızdan önce, 1986'da Fortune'da bu konu hakkında bir makale kaleme almıştı ve bu meselenin üzerine düşünüp haklı olduğuna karar vermeme neden olmuştu” ifadelerini kullanmıştı.

Gates çiftinin ayrılmasının mali yansımaları bilinmemekle birlikte, bir eleştirmen kararın aile dışında büyük bir etkisi olacağını söyledi.

“Winners Take All” (Kazananlar Hepsini Alır) kitabının yazarı Anand Giridharadas, Reuters'a çiftin boşanmasının etkisinin “iş, eğitim, halk sağlığı, sivil toplum, hayırseverlik alanlarına ve ötesine yayılacağını” söyledi.

Bunun nedeni toplumumuzun, sivil bir yurttaşın servetiyle hükümet benzeri kararlar verme şansı satın almasına izin vermek gibi muazzam bir hata yapmasıdır.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU