Trump kararı onayladı: Ortadoğu’ya bin 500 takviye asker gidecek

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ortadoğu'ya yaklaşık bin 500 ilave asker gönderilmesini onayladığı bildirildi

Fotoğraf: AA

ABD Başkanı Donald Trump, bin 500 ilave Amerikan askerinin Ortadoğu'ya gönderilmesi kararını onayladı.

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, dün yaptığı açıklamada Orta Doğu'ya 5 bin veya 10 bin asker gönderecekleri iddialarının doğru olmadığını ancak ek kuvvet göndermelerinin ihtimal dahilinde olduğunu söylemişti. 

New York Times ve Washington Post gazetesinde daha önce ABD Başkanı Donald Trump ile danışmanları arasında görüş ayrılığı olduğu ilgili haberler yayımlanmış, Trump bu haberleri yalanlamıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçtiğimiz hafta da New York Times gazetesi, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın Trump'tan olası bir İran işgali için 120 bin asker istediğini iddia etmişti.

Trump iddialar üzerine "Böyle bir şey yapar mıydım? Kesinlikle. Ancak böyle bir planımız yok. Böyle bir planımız olsaydı, 120 binden daha fazla asker gönderirdik" diye konuşmuştu. 

ABD, İran ile artan gerilim üzerine USS Abraham Lincoln uçak gemisi ile ‘USS Arlington’ savaş gemisi ve patriot hava savunma bataryasını Orta Doğu’ya göndermişti. 

ABD'nin geçtiğimiz günlerde dört adet B-52 bombardıman uçağı da Katar'daki ABD Hava üssüne indi. 

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Washington-Tahran hattındaki gerilim ile ilgili "Bölgenin daha fazla istikrarsızlığa ihtiyacı yok" mesajı veriyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU