Şili ,Türkiye’nin yüzde 91.25 olarak açıkladığı Sinovac’ın koruma oranını yüzde 67 olarak duyurdu

Şili hükümeti, Türkiye'nin de uyguladığı Çinli Sinovac şirketinin ürettiği CoronaVac aşısının etkinlik oranlarıyla ilgili açıklama yaptı

Şili hükümeti tarafından yaplan açıklamaya göre Sinovac'ın aşısı, semptomatik enfeksiyonları yüzde 67 oranında önlüyor / Fotoğraf: AA

Şili Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de de kullanılan Çinli Sinovac şirketinin koronavirüs aşısı CoronaVac’ın etkinlik oranıyla ilgili bilgileri paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlık tarafından hazırlanan rapora göre aşı, hastaneye yatışları yüzde 85 oranında önlüyor.

Ölümleri de yüzde 80 oranında engellediği açıklanan aşının semptomatik enfeksiyonları ise yüzde 67 oranında önlediği kaydedildi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Şili’deki çalışmada aşının 10.5 milyon kişi üzerindeki etkinlik oranının incelendiği ve aşıların 28 gün arayla uygulandığının altı çizildi.

Çinli Sinovac tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının, Brezilya’daki ileri aşama deney sonuçlarına göre yüzde 78 etkili olduğu bildirilmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 24 Aralık’ta yaptığı açıklamada aşının koruyuculuğunun yüzde 91.25 olduğunu söylemişti.

Sinovac Avrupa'da onay alırsa aşı pasaportuna girebilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplanısının ardından yaptığı açıklamada "Sinovac aşısının Avrupa Birliği'nce onayına ilişkin Çin veya Türkiye'nin bir çalışması var mı?" sorusuna, "Faz-3 çalışması haftaya zannediyorum yayınlanmak üzere gönderilmiş olacak. Dünya Sağlık Örgütü'nde tanındı ama eğer yayını söz konusu olursa ki olacağını düşünüyoruz, bu anlamda bir sorunun olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde aşı pasaportunda Sinovac aşısı olmayacak diye düşünmeyelim. Bunun, yayınla birlikte daha kolay açılacağını söyleyebilirim. Yayın da uzun sürmeyecek" şeklinde yanıt vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU