Salgın döneminde, Avrupa'da mutfak becerilerini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu

Yayımlanan rapora göre, salgın öncesinde mutfakta ortalama 2 saat harcayan Türklerin geçen yıl mutfakta geçirdikleri süre 3 saati aştı

Fotoğraf: Pexel

Mastercard, Türkiye ve Avrupa'nın yemek alışkanlıkları, mutfakta geçirilen süreler ve alışveriş eğilimlerine yönelik rapor yayımladı.

Rapora göre, Avrupalıların yüzde 58'i salgın döneminde mutfak becerilerini geliştirirken, hanehalkları haftada neredeyse 20 saatini lezzetli yemekler hazırlamaya harcadı. 

Bu da salgın öncesine göre, evde yemek hazırlama konusunda yüzde 38 oranında bir artış gerçekleştiğini ortaya koyuyor.

Türkiye ve Avrupa'nın favori yemekleri

Türkiye ve İsveç'te en çok tercih edilen yemek köfte olurken, Fransa'da krep, İspanya'da tortilla, Belçika'da patates kızartması, Avusturya'da wiener schnitzel, İtalya'da spagetti alla carbonara, Birleşik Krallık ve İrlanda'da kızartma rosto öne çıktı. 

Rapora göre, salgın döneminde Avrupa'da mutfak becerilerini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu. Salgın öncesinde mutfakta ortalama 2 saat harcayan Türklerin, geçen yıl mutfakta geçirdikleri süre 3 saatin üzerine çıktı.

Her beş Türk'ten biri daha sağlıklı bir yaşam için mutfağa girdiğini belirtiyor. Sağlıklı beslenmeye olan ilgide Türkiye'yi, sırasıyla Polonya, Romanya ve Rusya takip ediyor.

Restoran atmosferi yakalanmaya çalışılıyor

Salgın döneminde, yemek pişirme ekipmanları, yemek kitapları, tabak takımları ve mum satışlarında yükseliş yaşandı.

Türkler en çok pişirme ekipmanları, züccaciye ve çatal bıçak takımları alışverişine ilgi gösterdi.

Katılımcıların beşte biri, yemekli partilerde ambiyans müziğini önemsiyor ve akıllı hoparlörlere yatırım yapıyor. Restoran atmosferi yakalamak adına aydınlatma ayarlı modül satın alanların oranı da yine benzer şekilde yüzde 20 oranında bulunuyor.

Bu arada, bağımsız araştırma şirketi Fly Research tarafından yürütülen araştırma, Ocak-Şubat 2021'de 19 ülkede 19 bin yetişkine yöneltilen sorularla gerçekleştirildi. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU