Sayıştay Başkanlığı'ndan yeni karar: Raporlara son hali verilmeden önce denetlenen kurumun yöneticileriyle görüşülecek

Yeni uygulamanın amacı "muhtemel hata payının en aza indirilmesi" olarak açıklandı

Fotoğraf: AA

Sayıştay Başkanlığı denetlenen kurumların yöneticileri ile denetçilerin raporlar yazılmadan önce bir araya gelerek bulgulara ilişkin değerlendirme toplantısı yapması yönünde karar aldı.

Alınan karar kapsamında denetim bulgularının, ilgili idareye gönderilmeden önce yöneticiler ile değerlendirileceği bildirildi.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; uygulamanın amacı, "Tespitlerin bütün yönleriyle değerlendirilmesi suretiyle muhtemel hata payının en aza indirilmesi" olarak açıklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karara ilişkin hazırlanan ve denetçilere ulaştırılan genelgede, ‘Denetleme Sonuçları Değerlendirme Toplantısı’nda uyulması gereken kurallar özetle şöyle sıralandı:

Toplantı, kamu idaresi üst yönetimine toplantı tarihinden en az bir hafta önce bildirilecektir. Gerekli görülmesi halinde, raporda konu edilmesi öngörülen tespitlere ilişkin özet bilgiler kamu idaresi üst yönetimine iletilecektir.

Tespitler hakkında kamu idaresi üst yönetimi bilgilendirilecek ancak ikna etme çabası içine girilmeyecektir.

Toplantıya, ekip başkanı ile uygun gördüğü denetçiler katılır. Gerek görmesi halinde grup başkanı da toplantıya katılabilir.

 

 

 

Birgün, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU