İstanbul Maltepe Belediyesi’nde 23 Şubat’ta başlayan grev sona erdi.
DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Twitter'dan yaptığı açıklamada ikramiye dahil en düşük ücret net 4700 TL olduğunu duyurdu.
Genel İş'in paylaşımında şu ifadeler kullanıdı:
Maltepe Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Yapılan anlaşmaya göre ikramiye dahil en düşük ücret net 4700 TL oldu. Uyuşmazlık nedeniyle 23 Şubat'ta başlayan yasal grevimiz bugün itibariyle sona ermiştir.
Maltepe Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.
— Genel-İş (@DiSK_Genel_is) February 28, 2021
Yapılan anlaşmaya göre ikramiye dahil en düşük ücret net 4700 TL oldu.
Uyuşmazlık nedeniyle 23 Şubat'ta başlayan yasal grevimiz bugün itibariyle sona ermiştir.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Başkan teşekkür etti
CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da sosyal medya hesabından Genel İş Sendikası ile sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba, İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoglu'na özverileri için Maltepe Halkı ve kurumum adına teşekkür ediyorum" açıklaması yaptı.
Genel Başkan Yardımcımız @veliagbaba , İstanbul İl Başkanımız @Canan_Kaftanci ve Büyükşehir Belediye Başkanımız @ekrem_imamoglu ‘na özverileri için Maltepe Halkı ve kurumum adına teşekkür ediyorum.
— Ali Kılıç (@BskAliKilic) February 28, 2021
İşçiler oylamaya gitti
DİSK Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No'lu Şube Başkanı Yenigül Özen Dolgun da gazetecilere son durum hakkında bilgi verdi.
Dolgun 23 Şubat'ta greve çıktıklarını hatırlatarak, mücadele vermeye devam ettiklerini söyledi.
Çok yüksek ücret talep ediyormuş gibi bir algı oluşturulduğunu dile getiren Dolgun, "Arkadaşlarımızın çoğu 2 bin 800 ile 3 bin 100 gibi düşük bir maaşla çalışıyorlar. Bize 4 bin 400 teklif edildi. Dün itibarıyla bize 4 bin 600 teklif geldi. Biz bunu kabul edemeyeceğimizi arkadaşlarımızla paylaştık" diye konuştu.
Greve kadar olan süreçte yaklaşık 6,5 ayda 6 toplantı yaparak 50 madde görüşebildiklerini anlatan Dolgun, şunları kaydetti:
Genel merkez yöneticilerimiz de bu algıdan kaynaklı bu yükü bütün örgüt adına taşıyamayacaklarını, inisiyatif kullanıp toplu sözleşmeyi imzalayacaklarını söylediler. Zaten toplu sözleşme yetkisi de kendilerinde. Biz de bunun altına imza atmayacağımızı söyledik. Herkes evde otururken, bu arkadaşlarımız herkesin yere attığı eldivenleri, maskeleri toplayarak salgınla yüz yüze mücadele verdiler. Böyle bir ortamda biz emeğimizin karşılığını istedik.
Grevdeki işçilerin oylamaya gittiklerini belirten Dolgun, konuşmasına şöyle devam etti:
Ben onlara yasal olarak genel merkez tarafından imza atılırsa grev sürecimizin biteceğini, eylemi sürdürmemiz anında da bunun bir 'iş bırakma' olacağını söyledim. Arkadaşlar da 'Biz irademizi sandığa koyalım, 'evet' çıkarsa işlerimizin başına döneceğiz, 'hayır' çıkarsa da mücadelemize devam edeceğiz.' dediler. Oylarını kullanıyorlar.
Independent Türkçe, AA