İrlandalılar, dişçi randevusuyla tecriti atlatıp Tenerife'de tatil yapıyor

"İrlandalıların tedavi için gelmesine alışığız ancak randevuları için yazılı doğrulama isteyenlerin sayısının garip olduğunu düşünüyoruz"

Tenerife: Müthiş dişçiler (Pixabay)

Deniz, kum, güneş var ve daha da önemlisi diş hekimleri e-posta üzerinden randevuları onaylamaya gönüllü gibi görünüyor.

Görünen o ki, İrlandalı turistler tatillerde ülkenin seyahat yasağını atlatmak için İspanyol adası Tenerife'de diş kontrolü randevusu alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberlere göre Dublin havalimanında onlarca yolcu, İspanya'daki tatil yerine ünlü güzel havası için değil, azı ve kesici dişlerini kontrolden geçirmek amacıyla gittiğini belirten belgeler hazırlıyor ve bunları sınır görevlilerine gösteriyor.

İrlanda'nın mevcut koronavirüs kısıtlamaları kapsamında yurtdışı yolculuklarına izin verilen istisnai nedenlerden biri bu tür tıbbi randevular.

RTE Radio 1'a konuşan Clinica Dental'dan (Diş Kliniği) hasta karşılama görevlisi Roberta Beccaris şunları söyledi:

İrlandalıların tedavi için gelmesine alışığız ancak randevuları için yazılı doğrulama isteyenlerin sayısının garip olduğunu düşünüyoruz ve sonra da gelmiyorlar. Artık bunun sadece buraya tatile gelebilmek için bir bahane olduğunu anlıyoruz.

Beccaris "Randevuları ihtiyacı olan ve acı içindeki kişilerin elinden alıyorlar" diye de ekledi.

Beccaris, Dublin havalimanındaki sınır görevlilerinin güneşli yerlere giden yolcuların yüzde 40'ının diş hekimi randevusu belgesi bulunduğunu bildirmesinin ardından konuştu.

Pek çok turist, kontrol randevularının hatalı veya gereksiz olduğunun ortaya çıkması durumunda 2 bin euroya (yaklaşık 17 bin TL) kadar yerinde para cezasına çarptırılacakları hakkında uyarılmalarına rağmen, risk alarak yolculuklarına devam etti.

Ancak cuma akşamı konuşan Garda (İrlanda ulusal polisi -ed.n.) Komiseri Drew Harris, yetkililerin artık yaklaşımlarını değiştirdiğini söyledi.

Harris şöyle konuştu:

Yolculuklarına devam edenler hakkında yasal işlem başlatılabileceği konusunda uyarıyoruz ve Tenerife'deki bir dişçi randevusunu makul bir gerekçe olarak görmüyoruz.  Şöyle diyoruz: 'Bu seyahat için makul bir gerekçe değil ve yolculuk etmemenizi tavsiye ediyoruz. Eğer yolculuğunuza devam ederseniz, sonuçta mahkeme celbi gerektirecek iki farklı suç işlemiş sayılabilirsiniz.'

Seyahate gidenlerin sabıka kaydı, hapis tehlikesi veya belirlenmiş bir cezadan çok daha ağır olan ertelenmiş bir cezayla sonuçlanabilecek bir duruma düşmek yerine gerçekten geri döndüklerini gördük.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU