Business class’a maske zorunluluğunu kaldıran havayolu şirketinin kararı tartışma yarattı

Çalışanlar karardan endişeli

Hong Kong'da Kovid-19 toplam vaka sayısı 10 bin 693 (AFP)

Hong Kong merkezli havayolu şirketi Cathay Pacific, tartışma yaratan bir karara imza atarak first ve business class'ta seyahat eden yolcuların uçuş sırasında yatmaları halinde maskelerini çıkartabileceğini bildirdi. Yerel medyada çıkan haberler, çalışanların bu karardan endişe duyduğunu ortaya koydu.

Muafiyete dair bir açıklama yapan Cathay Pacific sözcüsü şöyle konuştu:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

First ve business class'taki koltuklar bölmeler halinde ve daha geniş. Buradaki yolcular, uyumak için uzandığı zaman (maske kuralından) muaf.

Cathay Pacific, uçakta maske takma zorunluluğunu 15 Mayıs'ta hayata geçirmişti. Fox News'ın aktardığına göre, kuraldaki değişikliği 5 Şubat'ta uçuş ekibine dağıttığı bildiriyle duyuran şirket şu açıklamayı yaptı:

En son dağıttığımız bildiri, ekibimizin, yolcuların hangi durumlarda maskeden muaf tutulduğunu anlamasını sağlamak için hazırlandı. Yolcuların bir şey yemek ya da içmek gibi kısa süreler dışında ve uygun sosyal mesafe sağlanamadığında maske takması gerekiyor.

Şirket, first ve business class'taki koltukların daha geniş olmasına işaret ederek yolcuların yattıkları zaman maskeden muaf tutulacağını belirtti. Filosundaki uçakların "virüs ve bakteriler dahil toz parçacıklarının yüzde 99,9999'unu filtreleyebilen" yüksek teknoloji sistemle donatıldığını ekledi.

Ancak bu değişiklikten herkes memnun değil. Zira The Standard gazetesinin haberine göre çoğu çalışan kararın ardından tedirgin. Çalışanlar maskelerin geçici bile olsa çıkarılmasının koronavirüsü yayabileceğinden ve ekonomi sınıfındaki yolcuların tepki göstermesinden endişe duyuyor.

 

Independent Türkçe, Fox News, AFAR, Executive Traveller, The Standard

DAHA FAZLA HABER OKU