Otele yapılan baskında çok sayıda kaplan postu ve kaplumbağa kabuğu ele geçirildi

Yetkililer otelde toplam 32 yasadışı parça tespit etti

Bengal kaplanının nesli tükenme tehlikesi altında (Doğal Kaynaklar ve Çevre Suçunu Önleme Birimi)

Yetkililer 23 Aralık’ta, Tayland’ın başkenti Bangkok’taki bir otele yaptıkları baskında, kaplan ve leopar postlarıyla koruma altındaki kaplumbağa türlerine ait kabuklar ele geçirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tayland Milli Parklar, Yaban Hayatı ve Bitki Koruma Departmanı’ndan Sakchai Jongkitwiwat, Carbochon Hotel’e dair bir şikayet aldıklarını belirtirken otelin internet sitesini kontrol eden ekipler, kaplumbağaya ait kabukların görüldüğü fotoğraflar tespit etti.

Yaban hayatı görevlileri, polis ve özel operasyon timinin gerçekleştirdiği baskında, bulutlu leoparlara ait üç, leoplarla bengal kaplanına ait ikişer post ele geçirirken bir de leopara ait kafatası bulundu.

 

3848863 (1) (1) (1).jpg
(Doğal Kaynaklar ve Çevre Suçunu Önleme Birimi)

 

Yetkililer ayrıca, 4'ü şahin gagalı kaplumbağaya, 11'i malayan salyangoz yiyen kaplumbağaya, ikisi zeytin yeşili deniz kaplumbağasına, üçü sarı başlı tapınak kaplumbağasına olmak üzere birçok kabuk da ele geçirdi.

Bangkok Post'ta yer alan habere göre, toplam 32 yasadışı parça tespit edilirken baskın esnasında yetkililere otel yöneticisinin kendisi olduğunu iddia eden Raweewan Chamjit adlı kadın, otel sahibinin yabancı olduğunu ve şu an yurtdışında bulunduğunu söyledi.

Bununla birlikte, yetkililer söz konusu parçaları incelerken Chamjit otelden kaçmayı başardı. Otel sahibi ve Chamjit, koruma altındaki hayvanları yasadışı şekilde bulundurmakla suçlanacak. Bu suç, 5 yıla kadar hapis ve/veya 500 bin bahta kadar (yaklaşık 125 bin TL) para cezası içeriyor.

Doğal Kaynaklar ve Çevre Suçunu Önleme Birimi şefi Pol Maj Gen Pitak Uthaitham, soruşturmanın devam ettiğini ve Chamjit’in kaçışının da araştırıldığını bildirdi.

 

Independent Türkçe, Bangkok Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU