İstanbul'da denetlenen 608 fırından 352’sinin gramaj ve fiyata uymadığı tespit edildi

10 ilçede yapılan denetimlerde, 608 fırından 256'sının tarifeye uyduğu, 352 fırının ise gramaj, fiyat, tarife dışı üretim ve satış yaptığı belirlendi

Fotoğraf: AA

Beykoz, Beylikdüzü, Esenyurt, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Silivri, Şişli, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerindeki fırınlar, azami fiyat tarifelerine uygunluğun sağlanması amacıyla 7-8-9 Aralık'ta denetlendi.

İstanbul Valiliği koordinasyonunda, kaymakamlıklar, İl Ticaret Müdürlüğü, ilçe emniyet müdürlüğü ve il/ilçe tarım ve orman müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla denetlenen 608 fırından 256'sının tarifeye uyduğu, 352 fırının ise gramaj, fiyat, tarife dışı üretim ve satış yaptığı belirlendi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) tarafından açıklanan azami ekmek fiyat tarifesine uymadıkları tespit edilen fırınlara, Haksız Fiyat Artışı Tutanağı düzenlenerek savunmalarının istendiği aktarılan açıklamada, denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Açıklamada, vatandaşlardan, aldıkları ekmeğin fiyat ve gramajını kontrol etmeleri, tespit ettikleri olumsuzlukları Ticaret Bakanlığı "Haksız Fiyat Artışı Bildirimi" mobil uygulaması veya Alo 175 telefon hattı üzerinden bildirmeleri istendi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU