FETÖ'cülerin avukatlığını yapan eski AK Parti İl Başkanı ve başsavcı yardımcısı ile icra dairesi arasında ilginç bir haciz hikayesi

Eski AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun'un avukatlığını yaptığı şirkete yapılan haczi Başsavcı Yardımcısı Hasan Yalçın'ı aracılığıyla engelletmeye çalıştığı iddia edildi. Hacizden 5 gün sonra icra müdürü ve memurları gözaltına alındı

Cemalettin Torun / Fotoğraf: Twitter

Bursa'da eşine az rastlanır bir haciz işlemi yaşandı.  

Bir muhallebecinin biriken kiralarını ödememesi üzerine başlatılan haciz işlemi olayına ismi karışanlar arasında; siyasiler, icra memurları, savcılar, hakimler, avukatlar ve FETÖ ile ilişiği bulunan kişiler var. 

Edinilen bilgilere göre, ismi FETÖ'yle anılan Alaçatı Muhallebicisi markasının franchise verdiği şirket, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan Sur Yapı Marka Alışveriş Merkezi'ne biriken 8 aylık 327 bin 860 lira kira borcunu ödemedi. 

Bunun üzerine Sur Yapı Marka Alışveriş Merkezi, kirasını ödemeyen firma hakkında yasal süreç başlattı. 

9 Ekim'de haciz kararı alındı. Bunun üzerine Bursa 17. İcra Müdürlüğü'nden memurlar, 15 Ekim'de hacze gitti. 

Haciz uygulanan şirketin avukatı ise eski AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun.  

Başsavcı vekiline 'hacze müdahale et' ricası

Torun'un devreye girmesiyle haciz işlemi farklı bir boyut kazanıyor. 

İddialara göre Torun, Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yalçın'ı arayarak hacze müdahale etmesini rica ediyor.

Bunun üzerine Yalçın devreye giriyor ancak haciz işlemi durmuyor.

Alaçatı Muhallebicisi'nde bulunan mallar haczediliyor. Kıymet tespiti yapılıp icra deposuna kaldırılıyor. 

Başsavcı vekili, hacizden 5 gün sonra icra dairesini bastı

Hacizden 5 gün sonra, 20 Ekim'de Başsavcı Vekili Yalçın, haczi uygulayan Bursa 17. İcra Müdürlüğü'nü basıyor.

Baskın tam da, Torun'un müvekkili olan şirkete haciz uygulayan avukatın katibi, icra dairesindeyken yapılıyor. 

Baskının gerekçesi ise, avukat katiplerinin, icra dairesinin bilgisayarlarında işlem yaptığına yönelik ihbar oluyor.

Baskında, icra dairesinin müdürü, müdür yardımcısı, memuru ve iki avukat katibi gözaltına alınıyor.  

Gözaltına alınan Bursa 17. İcra Müdürü Kemal Temren, Müdür Yardımcısı Muhammet Yiğit, memur Ferruh Acar ve o sırada dairede bulunan iki avukat katibi ifadelerini alındıktan sonra yurtdışı çıkış yasağıyla serbest bırakılıyor.

Alaçatı Muhallebicisi'nin sahibi olan Tatlıbereket şirketi, franchise verdiği Baner Turkuaz şirketi adına 100 bin liralık ödeme gerçekleştiriyor.

 

cemalettin torun star.JPG
Star gazetesinin haberinde Cemalettin Torun'un FETÖ'cülerin avukatlığını yaptığı belirtiliyor / Görsel: star.com.tr

 

İktidara yakın medyada FETÖ eleştirisi

Bir haciz olayının bu derece çetrefilli bir hal almasından ise eski AK Parti Bursa İl Başkanı Torun'un nüfuzunu kullanmasından kaynaklandığı ifade ediliyor. 

Eğer Torun, haczin durdurulması için başsavcı vekilinin devreye girmesini istemesiydi icra müdürlüğünü baskın yapılmayacak, 5 kişi gözaltına alınmayacaktı.

17-25 Aralık'tan sonra, AK Parti Bursa İl Başkanı olduğu dönemde FETÖ'cülerin avukatlığını yaptığı için iktidara yakın medya tarafından eleştirilen Torun, icra müdürlüğü çalışanlarının gözaltına alınmasının, haciz işlemiyle ilgisinin olmadığını söylüyor. 

Öyle ki, siyasi nüfuzunu kullanarak Bursa'da çeşitli davalarda boy gösteren avukat Torun, FETÖ'yle mücadelede milat olarak kabul edilen 17 - 25 Aralık operasyonlarından sonra bile 2015 yılında FETÖ'cülerin avukatlığını yaptı.

Bununla ilgili, iktidara yakın Star gazetesinde 27 Ağustos 2015'te "Bursa AK Parti'de Paralel skandal" başlıklı yayımlanan haberde Torun'un FETÖ finansörlerinin avukatlığını yaptığı, davalarda olumsuz karar veren 28 yargı mensubunu da 'paralelci' diyerek Adalet Bakanlığı'na şikayet ettiği bilgileri yer aldı. 

Alaçatı Muhallebicisi'nin ortağına FETÖ cezası

Siyasi nüfuzunu kullandığı ve AK Partili kimliğine rağmen FETÖ'cülerin avukatlığını yaptığı gerekçesiyle eleştirilen Torun'un avukatlığını yaptığı franchise şirketine marka izni veren Alaçatı Muhallebicisi'nin de, FETÖ bağlantılı olduğu iddiaları var.

Şirketin ortaklarından Mehmet Ali Sarı, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından hakkında başlatılan soruşturma nedeniyle 2 yıl boyunca firari yaşadığı belirtiliyor.

Sarı, 2018 yılının sonunda Türkiye'ye geldi ve tutuklandı. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak, FETÖ'ye yardım suçlamasıyla 4 yıl 2 ay ceza aldı.

Torun'a göre başsavcı vekilinin 5 gün sonraki baskını hacizle ilgili değil

Torun, haciz işlemiyle ilgili yaşananlara yönelik yaptığı açıklamada, FETÖ bağlantılı şirketin değil, franchise şirketinin avukatlığını yaptığını söylüyor.

Ancak 327 bin liralık alacakla ilgili, haciz işlemi yaptıran Sur Yapı AVM'ye, şirketin genel merkezi tarafından 100 bin lira ödeme yapılıyor. 

Torun'a göre, haciz işleminden 5 gün sonra, haczi yapan avukat katibi icra müdürlüğündeyken bizzat Başsavcı Vekili Hasan Yalçın tarafından yapılan baskının da Alaçatı Muhallebicisi'ne uygulanan hacizle ilgisi yok. 

248 promil alkolle kaza yapıp 8 yaşındaki çocuğu öldürdü, avukatı Torun

İş insanı M.K.Ö.'nün 248 promil alkolle kaza yapıp 8 yaşındaki Kutay Zengingönül'ün hayatını kaybetmesine neden olduğu için açılan davada da Torun'un adı geçiyordu.
 

mkö promil.jpg
Cemalettin Torun'un müvekkili M.K.Ö. 248 promil alkolle araç kullandı, yaptığı kazada 8 yaşındaki Kutay Zengingönül hayatını kaybetti. / Görsel: Independent Türkçe


M.K.Ö.'nün avukatlığını yapan Torun, kamuoyundaki tepkiler nedeniyle davadan çekildi ancak M.K.Ö. 1 gün bike gözaltında kalmadan kurtuldu. 

Siyasi nüfuzunu kullanmaktan kaçınmayan Torun, İl Başkanlığı yaptığı dönemde, AK Parti logosunun olduğu kağıtlarla mahkemeye dilekçe sunduğu için de gündemdeydi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU