Ali Karahasanoğlu: AK Parti’ye eleştirimizi Akit’te yapalım, Habertürk’te, BBC’de değil

"Eleştiri getireceklerse, bu mahallenin medya organları aracılığı ile görüşlerini dillendirmeleri gerekir"

Fotoğraf: YouTube

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, bazı AK Partili isimlerin son günlerde medyaya verdiği demeçleri eleştirdi. Karhasanoğlu bu isimlere “Habertürk’te, BBC’de değil, AK Parti’ye eleştirimizi Akit’te yapalım” diyerek seslendi.

Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında Bülent Arınç ile İhsan Arslan’ın AK Parti içerisinde eleştirilere neden olan demeçleri hakkında şunları söyledi:

Bülent Arınç Habertürk’e konuşup.. İhsan Arslan BBC’ye konuşup gündem oldular.. Hareket en baştan bir defa, şık değil.. AK Parti’ye gönül veren insanlar..

Haydi bu da biraz abartılı oldu diyelim.. Asgarisinden söyleyelim.. AK Parti giderse, bu ülkedeki muhafazakar insanların temel hak ve özgürlüklerinin gerileyeceğinden emin olanlar..  Bugünkü siyasi partiler arasında, eksiklerine, hatalarına rağmen, yine de en iyisinin AK Parti olduğunu kabul edenler.. Bu partinin iyiliği için bir değerlendirme yapacaklarsa, bir iyiniyetli yorumda bulunacaklarsa, hatta eleştiri getireceklerse, bu mahallenin medya organları aracılığı ile görüşlerini dillendirmeleri gerekir..

Siz bundan iki ay önce, insanları telaşa sevkedip, “Ankara’da yoğun bakım yataklarının tamamı doldu. Hastalar artık geri çevriliyorlar” diye söylemler geliştirip, internet sitelerinde yazılar kaleme alan, ekranlarından algı operasyonları yürüten Habertürk’e çıkıp, AK partili isimlere “Artık bir reform yapmamız gerekir” derseniz.. Önce reforma kendinizden başlamanız gerekirdi..

Kendinize şu tavsiyeyi yapmalıydınız:

“Sabahtan akşama kadar, AK Parti’ye hakaretler yağdıran bir kanaldan, AK Partililere yapacağım iyi niyetli bir çağrı, kanalın diğer programlarındaki türden bir yayın gibi algılanır. Bizim amacımız üzüm yemek. Bağcıyı dövmek değil. Onun içindir ki, Habertürk’te değil, benim bunları Akit TV’de söylemem daha doğru olur!” 

Veya AK Parti’ye laf saydıracak olan İhsan Arslan örneğinde.. BBC’ye konuşana kadar.. Bu ülkenin insanlarının değer verdiği, muhafazakar insanların takdir ettiği mecralardan birisine konuşmalıydı ki, sözünün tesiri olsun. Bir hesap içinde olmadığı anlaşılsın.. “Bak bak, manşetlere çıktım” amacıyla değil.. Bu ülke için hizmet eden insanların belki göremediği bir eksiği hatırlatma niyeti ile hareket edildiğinden şüphe duyulmasın..

Biriniz Habertürk’te.. Biriniz BBC’de.. Belki yarın öbür gün, bir diğeriniz de Halk TV’de boy gösterirseniz.. Daha işin başında yanlış yaptığınızı da, size hatırlatmış olalım..

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU