Serie A'da Napoli, Kovid-19 nedeniyle maça çıkmadı, Juventuslu futbolcular ile hakemler ilk 45 dakika stadyumda bekledi

Napoli takımındaki Kovid-19 vakaları sebebiyle yerel sağlık makamları mavi-beyazlı ekibin deplasmana gitmesine izin vermeyince, karşılaşma yapılamadı. Juventuslu oyuncular ile hakemler, kurallar gereği ilk 45 dakika sahada bekledi

Maça çıkmayan Napoli'nin kurallar gereği 3-0 hükmen mağlup sayılması bekleniyor / Fotoğraf: Reuters-AFP

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 3. haftasında yapılması planlanan Juventus-Napoli müsabakası, konuk ekibin kadrosundaki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle Torino kentine gidememesinden dolayı oynanamadı.

Napoli'de 2'si oyuncu, 1'i de teknik heyetten 3 kişide Kovid-19 çıkması ve bu gerekçeyle yerel sağlık makamlarının takımın deplasmana gidişine izin vermemesi nedeniyle mavi-beyazlı ekip, Torino'daki Allianz Stadı'nda oynanacak maça çıkamadı. 

 

 

Maça çıkacağını daha önce açıklayan ev sahibi Juventus ve hakem üçlüsü, karşılaşmanın başlama saati 21.45'te stattaki yerini aldı. 

Kurallar gereği ilk yarının son anına kadar rakip takımın sahaya çıkması beklendi ancak Torino'ya gidemeyen Napoli takımı sahaya çıkamadı. 

İlk yarının bittiği anla beraber hakem Daniele Doveri, maçı tatil etti. 

 

 

Juventus Başkanı Agnelli: Kurallar doğrultusunda sahada yerimizi aldık

Karşılaşmanın başlama saatinden önce statta yerini alan Juventus Başkanı Andrea Agnelli, müsabakayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Maç öncesi Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis ile görüştüğünü dile getiren Agnelli, şöyle konuştu:

De Laurentiis beni aradı ve maçın ertelenmesini talep etti. Kurallarımız gayet açık. Biz kurallar doğrultusunda sahada yerimizi aldık. Ona Juventus'un kurallara uyduğunu söyledim.

Kurallar gereği maça çıkmayan Napoli'nin 3-0 hükmen yenik sayılması bekleniyor. 

 

Juventus-AP.JPG
Karşılaşmanın hakemleri, maç öncesi sahayı kontrol etti / Fotoğraf: AP

 

Ne olmuştu? 

Napoli'de oyuncular Piotr Zielinski ve Elijf Elmas ile teknik heyetten 1 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından, Napoli kenti yerel sağlık makamları devreye girdi.

Oyuncular ve teknik heyette pozitif vakaların karantinada kalması ve ve diğer oyuncuların kontrol edilmesi gerekçesiyle mavi-beyazlı ekibin deplasmana gitmesine izin vermedi.

Buna karşılık, Juventus sahaya çıkacağını açıklarken, Serie A Lig Yönetimi de maçın saatinde başlayacağını ilan etti.

Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis, rakibi Juventus ve Serie A yönetimine maçın ertelenmesi yönünde çağrı yaptı.
 
Serie A'da belirlenen kurallar gereği, bir takımda Kovid-19 vakalarının çok olması durumunda söz konusu ekip bir seferliğine maç erteleme talep edebiliyor. 

Napoli geçen hafta evinde Genoa'yı ağırlamış ve bu maçın ardından konuk takımda 17 kişide Kovid-19 vakası tespit edilmişti. 

Genoa Kulübü, takımda çok sayıda kişide Kovid-19 çıktığı için bu haftaki Torino müsabakasının ertelenmesini talep etmişti. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU