Akit yazarı, CHP’li vekilin verdiği vergileri yayınladı

“AK Parti iktidarında, CHP’li bir adamsın ama bir yılda, kazancını üçe katlayıvermişsin”

Fotoğraf: AA

Akit gazetesinin yazı işleri müdürü Ali Karahasanoğlu, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in geçmiş yıllarda verdiği vergileri yayınladı.

Karahasanoğlu, hem doktor hem avukat olan CHP’li Emir’in 2013 yılından itibaren kazandığını beyan ettiği rakamları ve vergileri köşesinde paylaştı.

Karahasanoğlu’nun yazısının ilgili kısmı şöyle:

2013 yılında 161 bin TL kazanç beyan edip, 32 bin TL vergi ödemişsin. 2014’de 452 bine çıkmış kazancın, 90 bin TL de vergi ödemişsin..

AK Parti iktidarında, CHP’li bir adamsın ama.. Bir yılda, kazancını üçe katlayıvermişsin..

Ama ne olmuşsa, 2015’de 202 bine inivermiş, Murat Bey’in göz doktorluğundan elde ettiği kazancı.. Haliyle ödediği vergisi de düşmüş, 40 bine inivermiş.. Diyecek ki Murat Bey: “2015’te milletvekili seçilince, işlerin başında duramadık.” Ama bak Murat Bey, 2017’de yine 189 bin kazanıp, 37 bin TL de vergi ödemişsin..

2018’de ise, hepten yerlerde sürünmüşsün, kazancı 127 bine indirmişsin..  2019 mu? Artık bu kazançla, o işyeri sürdürülür mü, bilemem.. Kazanç 100 bine inmiş.. 2019’da ödenen vergi de, artık 4 tane asgari ücretlinin ödediği vergiye düşmüş: 22 bin TL. Koronavirüs rakamları ile ilgili tabloyu irdelemeden önce, Murat Bey ile oturup, bu tabloyu irdelememiz lazım..

Adam, koskoca tıp doktoru.. Üstelik yetmemiş, bir de hukuku bitirip, bir yıl da staj yapmış, o sırada ücretli çalışmak yasak olduğu için para kazanmadan avukat yanında, mahkemelerde avukatlığı öğrenip, sonunda ruhsatını almış..  Yetmemiş; şimdi bir de CHP’den milletvekili olmuş. Ama gelin görün ki, vergi beyanlarına baktığınızda.. 2014’lerden bu yana, asgari ücret bile 5-6 misli arttığı halde, bu deha doktorumuz, vergi kazancını yıllık 450 binlerden, 100 binlere inivermiş. Şimdi bu tablonun mantıklı bir izahını yapabilir mi, Murat Bey?

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU