Suudi Arabistan, uluslararası toplumu İran'ın nükleer programına karşı "ciddi bir şekilde" adım atmaya çağırdı

Suudi Kabinesi tarafından yayınlanan bildiride, İran'a karşı "sağlam duruş" çağrısı yapıldı

Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan Kabinesi, krallığın uluslararası toplumun İran'a karşı sağlam bir duruş sergilemesi ve nükleer programıyla ilgili aşırılıklarıyla ciddi şekilde başa çıkaması gereğine verdiği önemi yinelendi.

Açıklama, Kral Salman bin Abdülaziz başkanlığındaki video bağlantısı yoluyla salı akşamı yapılan kabine toplantısı sonrasında geldi.

Konsey, bölgesel ve uluslararası alanlardaki son gelişmelerle lgili bir dizi konuyu ele aldı. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) Genel Konferansı'nda Suudi Arabistan, uluslararası toplumun İran'a karşı sağlam bir duruş sergilemesi ve nükleer programına ilişkin "ciddi bir şekilde ilgilenmesi" gereğine vurgu yaptı.

Krallığın, nükleer silahlardan arındırılmış coğrafi bölge oluşturma amaçlı olumlu girişimlere verdiği destek yinelenirken, Ortadoğu'yu bu tür silahlardan arındırılmış bir bölge haline getirmek için uluslararası toplumla birlikte çalışmanın gerekliliğine işaret edildi.

Bakanlar Konseyi, Arap Bakanlar Konseyi'nin çevre işlerinden sorumlu acil toplantısında yaptığı konuşmada, beş yıl önce Kızıldeniz'deki Ras Issa Petrol Limanı açıklarında demirleyen petrol tankeri "Safir"in bakımını yapamaması nedeniyle olası bir çevre felaketinin önlenmesi için acil önlemler alınması çağrısında bulundu. Tüm Arap, bölgesel ve uluslararası ülkeleri, başta Krallık ve Yemen olmak üzere Kızıldeniz ve Yemen sınırındaki tüm ülkeler için ciddi bir tehdit oluşturan durumu ele almak için işbirliği yapmaya ve gerekli adımları atmaya çağırdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU