Milli Savunma Bakanı Akar: Ermenistan saldırıları derhal durdurmalı

"Yurt dışından getirdikleri paralı askerleri, teröristleri geri göndermeli ve işgal ettikleri Azerbaycan topraklarını boşaltmalıdır"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalarla ilgili açıklama yaptı. Türkiye’nin Azerbaycan’ın yanında olduğunu söyleyen Akar, “Ermenistan derhal saldırılarını durdurmalı, Yurt dışından getirdikleri paralı askerleri, teröristleri geri göndermeli ve işgal ettikleri Azerbaycan topraklarını boşaltmalıdır” dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, Ermenistan'ın Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırılarına ilişkin bakanlıkta değerlendirmede bulundu.

Akar, "Barışçıl yollarla çözüm diyenler, ‘derhal ateşkes’ isteyenler, şimdi diyalogu hatırlayanlar, Dağlık Karabağ ile Azerbaycan’ın yüzde 20’si işgal altındayken, Hocalı’da barbarlıkla, hak-hukuk tanımadan çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce masum insan katledilirken, milyonlarca insan evinden, yurdundan edilmişken 30 sene, neredeydiler?” diye soru ve şu ifadeleri kullandı:

Türkiye-Azerbaycan arasındaki münasebet “iki devlet tek millet” münasebetidir. Daima kederde ve kıvançta bir ve beraberiz. Bugün de Azerbaycanlı kardeşlerimizin öz topraklarını savunmasında yanlarındayız. Ermenistan derhal saldırılarını durdurmalı, Yurt dışından getirdikleri paralı askerleri, teröristleri geri göndermeli ve işgal ettikleri Azerbaycan topraklarını boşaltmalıdır. Böylece ateşkesin, barışın, istikrarın önü açılmalıdır.

Ne olmuştu?

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan'ın pazar günü saat 08.10'da sivil yerleşimlerine saldırıya geçtiğini açıklamıştı.

Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan de çatışmaların ardından dün sıkıyönetim ilan edildiğini duyurmuş ve genel seferberlik çağrısı yapmıştı. Azerbaycan da kısmi seferberlik ilan etmişti.

Çatışmalarda 20'den fazla sivilin öldüğü bildirilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU