TTB: Salgınla ilgili uyarı ve önerilerin kamuoyuyla paylaşılması evrensel, yasal ve etik sorumluluğumuzdur

TTB'den yapılan açıklamada, birliğin bütün enerjisini insanların sağlık ve yaşam hakkını savunmak için harcadığı ifade edildi

Fotoğraf: ttb.org.tr

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına dikkat çekmek ve hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anmak için siyah kurdele eylemi başlatan Türk Tabipleri Birliği, yazılı açıklama yaptı.

Birliğin internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Türk Tabipleri Birliği tarihin süzgecinden günümüze ulaşan iyi hekimlik değerlerinin vazgeçilmez temsilcisidir" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, giderek şiddetlenen ve binlerce insanın, onlarca hekim ile sağlık çalışanının ölümüne neden olan Kovid-19 salgınının her aşamasında, Türk Tabipleri Birliği'nin bütün enerjisini insanların sağlık ve yaşam hakkını savunmak için harcadığı ifade edildi.

Açıklamda şöyle devam edildi:

Türk Tabipleri Birliği’nin salgına yönelik bilimsel verilere dayanan uyarı ve önerileri toplumun sağlık ve yaşam hakkı için kamuoyu ile paylaşması evrensel, yasal ve etik sorumluluğudur. 

COVID-19 salgınında kaybettiğimiz meslektaşlarımızı siyah kurdele ile anmak ve başka kayıplar olmasın diye çabalamak ise kaybettiklerimize ve yakınlarına karşı vefa borcumuzdur.

Türk Tabipleri Birliği ve hekimler dün olduğu gibi bugün de ve yarın da bu sorumluluğun gereğini yerine getirmeye devam edeceklerdir. TTB Merkez Konsey üyeleri olarak sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU