MHP'den ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta, düzenlenen törenle İYİ Parti'ye katıldı

"Cumhur İttifakı olmazsa olmazımız değil" dediği için MHP'den ihraç edilen Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, Genel Başkan Meral Akşener'in de katıldığı törenle İYİ Parti'ye geçti

Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta düzenlenen törenle İYİ Parti’ye katıldı / Fotoğraf: İYİ Parti Basın

AK Parti'ye yönelik eleştirileri nedeniyle MHP'den ihraç edilen bağımsız Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, düzenlenen törenle İYİ Parti'ye katıldıç

Törene İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı. Usta'nın bu hamlesi ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) sandalye dağılımı da değişti ve İYİ Parti'nin milletvekili sayısı 38'e yükseldi.

Törende bir konuşma yapan Akşener, davetini kabul ederek partiye katılan Erhan Usta'ya başta eşi olmak üzere teşekkürlerini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"O zaman zarif ve nazik bir insan gördüm karşımda"

Usta'yı ilk defa 2015 seçimlerine giderken Bahçeli’nin ekonomi programının yapıldığı gün tanıdığını kaydeden Akşener, "Yanyana oturtmuşlardı bizi, çok şaşırmıştım Meclis Başkanvekilliği sıfatıma rağmen ön sıranın en sonuna oturturlardı beni bir genç arkadaşımız kalktı dedi ki, "Başkanım siz böyle geçin ben öyle geçeyim." O zaman zarif ve nazik bir insan gördüm karşımda" dedi.

"Bir arada yol yürümeye, birlikte olmaya karar verdik"

Katıldıkları bir yemekte Usta'yı partiye davet ettiğini ifade eden Akşener, "Kendisi dedi ki, başkanım bugün olmaz ben bunu kendime izah edemem, bir karar vereceğim ya tamamen evime döneceğim, bırakacağım bu işleri ya da eğer bir devam kararı alırsam onun için iç dünyamda zamana ihtiyacım var, ondan sonra oturup konuşuruz. Ben de onları yaşadığım için kolay bir karar değildir. Bir gün telefon açtım, Sayın Başkan görüşebilir miyiz? O da tabii başkanım dedi, görüştük. Ben ona teklifte bulundum 'bu aileye katılır mısınız' diye. Bir hafta sonra evlerine gittim Nihal'le tanıştık ondan sonra da bir arada yol yürümeye, birlikte olmaya karar verdik" diye konuştu. 

"Ülkeme daha iyi hizmet etmek için İYİ Parti'ye katıldım"

Erhan Usta’nın Türkiye’nin sorunlarına ve onların çözüm önerilerine vakıf bir olduğunu kaydeden Akşener, sözlerini şöyle tamamladı:

Bu yolculukta ailecek karar aldınız iyi insanlarsınız, cesur insanlarsınız. Tekrar teşekkür ediyorum güç kattınız, çok çalışacaksınız çünkü sizin uzun yıllara dayanan bir devlet ayağınız var, ekonomik bilgi anlamında bir de işin pratik ayağı var Türkiye’nin sorunlarına ve onların çözüm önerilerine vakıf bir insansınız. Her adımdan sonra akşam kafanızı yastığa koyduğunuzda iyi ki bu yolculuğa dahil olmuşum diyeceksiniz.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ülkeye daha iyi hizmet etmek için İYİ Parti'ye katıldığını söyleyen Usta, şu ifadeleri kullandı:

Gerek Samsunumuza gerekse ülkemize daha İYİ hizmet etmek ve sesimizi daha gür duyurmak için, Sayın Meral Akşener Hanımefendinin nazik daveti üzerine İYİ’ler hareketine katıldım. Bu büyük ve güzel organizasyon için Genel Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Usta MHP’den ihraç edilmişti

Erhan Usta, 2018'de TBMM'de "Bütçede lüzumsuz harcamalar var ise gözden geçirilmelidir" deyince Bahçeli tarafından MHP Grup Başkanvekilliği görevinden alınmıştı. Usta, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili AK Parti ile MHP arasındaki 'ittifak' görüşmeleri için "Jest ile rest arasında bir harf farkı var. İttifak olmazsa olmazımız değil" dedikten sonra ise MHP'den ihraç edilmişti.

Usta'nın İYİ Parti'ye geçmesi ile TBMM'de sandalye dağılımı şöyle oldu; AK Parti'nin 291, CHP'nin 138, HDP'nin 58, MHP'nin 48, İYİ Parti'nin 38, Türkiye İşçi Partisi'nin 2, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokrat Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Bölgeler Partisi'nin ise birer milletvekili bulunuyor.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU