Rusya Dışişleri Bakanı: Türkiye ile derin ilişkilerimiz Moskova-Lefkoşa diyaloğunu etkilemeyecek

Sergey Lavrov, Rusya-Güney Kıbrıs siyasi diyaloğunun "dostane ve güvene dayalı bir karakter taşıdığını" belirtti

Fotoğraf: Reuters

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kıbrıs'ın en büyük gazetesi Phileleftheros'a mülakat verdi.

Yarın Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne ziyaret gerçekleştirecek olan Lavrov, "Rusya ve Türkiye arasında gelişen ilişkilerin, hiçbir şekilde Moskova ile Lefkoşa arasındaki diyaloğu etkilemeyeceğine dair Kıbrıslı arkadaşlarıma güvence vermek istiyorum" dedi.

Ankara ile Rum yönetimi arasında yaşanan sorunları çözmek için arabulucu olmaya sıcak baktıklarını belirten Lavrov, "Birleşmiş Milletler, Ankara ve Lefkoşa arasındaki sorunları çözmek için evrensel bir platform. Eğer her iki taraf da ilgilenirse, Kıbrıs Rum Yönetimi ile Türkiye arasında iyi komşuluğun inşasına katkıda bulunmaya hazırız" diye konuştu.

Lavrov, "Bölge istikrarının daha da bozulmasını önlemek siyasi anlamda hem Lefkoşa hem Ankara'nın elindedir" şeklinde konuştu.

Rus bakan, şöyle devam etti:

"Buna ek olarak, anlaşmazlıkları gidermek için uluslararası bir zemin var, Birleşmiş Milletler. Biz, Lefkoşa-Ankara arasında iyi komşu ilişkilerini kurma konusuna yardım etmeye hazırız. Ancak tabi iki tarafın da bunu istemesi gerekiyor"

Lavrov ayrıca, Moskova-Lefkoşa ilişkilerinin "dostane ve güven ilişkisi taşıdığını" sözlerine ekledi.

Rus bakan, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 60. yıldönümünde yarın Güney Kıbrıs'a bir ziyaret gerçekleştirecek.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU