İnce: Memleket Hareketi’ne huzursuz muhafazakarları, kendilerini yalnız hisseden Atatürkçüleri davet ediyorum

İnce başlattığı hareketin bir tek adam hareketi olmadığını ifade etti

Fotoğraf: Twitter @1000GundeMem

"1000 Günde Memleket Hareketi"ni başlatan eski CHP Yalova Milletvekili ve partinin son cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Sivas’tan başlattığı hareketi kapsamında canlı yayında konuştu.

İnce, “Biz Memleket Hareketi olarak, Türkiye’nin ‘mavi vatan’daki hak ve hukukuna sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

Koronavirüs nedeniyle uyarılarda bulunarak konuşmasına başlayan İnce, “Kalabalıkla ilgili derdimiz yok. Bu konuda rüştümüzü ispatlamışız. Cumhuriyet tarihinin en kalabalık mitinglerini yaptık. Aman sağlığınıza dikkat edin” dedi.

“Türkiye’de işler iyi gitmiyor” diyen İnce, “Bir yanda ittifaklar var bir yanda milletin dertleri var.  Bir yanda Millet İttifakı var biz de oradayız zaten. Bir yanda Cumhur İttifakı var” ifadelerini kullandı.

İnce şöyle devam etti:

İktidar gitmekten korkuyor, muhalefet yandaş medya ne der diye muhalefet yapmaktan korkuyor. Gençler umutsuz, Türkiye siyaset tarihinde ilk kez kararsızlar yüzde 32’yi bulmuş. Dokunsan yıkılacak bir iktidar var ama maalesef muhalefetin oyu artmıyor. Sokağa çıkmayalım FETÖ’cü demesinler diyen ürkek bir muhalefet var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Derdimiz muhalefete muhalefet etmek hiç değildir"

“Muhalefet hareket değiliz, parti içi muhalefet hareketi hiç değiliz” diye konuşan İnce, Bizim derdimiz iktidarı iyi eleştirmek değildir bizim derdimiz muhalefete muhalefet etmek hiç değildir. Bizim derdimiz çocuklara güzel hayaller kurdurmaktır” ifadelerini kullandı.

INCESIVASTA04092020_0058-min.jpg
İnce '1000 Günde Memleket Hareketi'ni başlattı. Fotoğraf: Muharrem İnce Basın Birimi 


Her türlü ayrımcılığa karşı olduklarını ifade eden İnce, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin neferleri olduğunu söyledi.

"Tek adam hareketi değil"

Memleket Hareketi'nin "Muharrem İnce ya da tek adam hareketi olmadığını" ifade eden İnce, bu hareketin ortak akıl hareketi olduğunu söyledi.

İnce harekete kimler davet ettiğini konusunda şunlar söyledi:

Memleket Hareketi'ne siftahsız kepenk kapatan esnafı, ürünü dalda kalan çiftiçileri, umudunu yitirmiş gençleri, şiddete uğramış kadınları, siyasi baskı altında inim inim inleyen memurları davet ediyorum, huzursuz muhafazakarları davet ediyorum, kendilerini yalnız eden Atatürkçüleri davet ediyorum bu düzeni değiştirmek isteyen solcuları, AKP’ye koltuk değneği olmaktan sıkılmış milliyetçileri davet ediyorum. Çağrım hepinizedir. Gelin iri olalım, diri olalım diyorum.

İnce şu görüşleri savunanları ise harekete davet etmediğini bildirdi:

Bizim önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür bunu kabul etmeyenleri istemiyoruz. Memleket Hareketi olarak terör örgütleri ülkemizin aleyhine çalışan güç odaklarıyla haşır neşir olanları istemiyoruz. Kadına şiddet ve çocuk istismarını yüksek sesle kınamayanları istemiyoruz. Sokaktaki dostlarımıza kötü muamele yapanları istemiyoruz. Siyasetten zenginleşmek isteyenleri, ayrımcılık yapanları istemiyoruz.

"Teşekkür ediyorum bu soru için"

Son günlerde sosyal medyada “bunun finansörü kim” diye yazıldığını ifade eden İnce, “Türkiye’de 92 parti var kimseye sormuyorlar, Türkiye’de bir sürü STK var kimseye sormuyorlar. Bize sormaları bizi mutlu eder. Teşekkür ediyorum bu soru için" dedi.

İnce şöyle devam etti:

Bir plaza tuttuk 18 katlı… 4 uçak, 3 helikopter, 20 otobüs…” böyle bir açıklama duydunuz mu? Kiraladığımız bu otobüs var. 10 arkadaş 1 yıllığına kiraladık. Herkes kendi parasıyla geldi.

INCESIVASTA04092020_0057-min.jpg
İnce Sivas'ta kendisini dinlemeye gelen kalabalığa seslendi. Fotoğraf: Muharrem İnce Basın Birimi 


İnce para bulmaları durumunda "köfte ekmek" para bulamadıkları zamanlarda ise "peynir ekmek" yiyeceklerini belirtti. Kendilerine "Nerede kalacaksınız" diyenlerin de olduğunu bildiren İnce, "Para bulursak otelde, para bulamazsak yörük çadırında kalacağız. Bu millet bize gönlünü açtı. Bu millet bize evini de açar sofrasını da açar" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU