AK Parti’li Ünal'dan Babacan ve Davutoğlu açıklaması: Bizden herhangi bir şekilde oy gitmiş değil

Ünal, yaptıkları araştırmaları hatırlatarak, DEVA ve Gelecek partilerinin “oy” denilebilecek bir oy oranları olmadığını iddia etti

Fotoğraf: Haber Global

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, Haber Global’de ‘Jülide Ateş'le 40'ın konuğu oldu.

Ünal, yaptıkları araştırmalarda DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'na AK Parti tabanından oy gitmediğini ifade etti. Ünal, “Zaten oy diyebileceğimiz bir oy oranları da söz konusu değil” dedi.

Ünal, Ateş’in sorularına yanıt verdi.

AK Parti’nin erken seçim isteyip istemediğine dair soruya Ünal, “Biz her ay 3 ile 5 arasında kamuoyu araştırması yapıyoruz ve dört ayrı anket şirketiyle çalışırız. Bunların yaptığı araştırmaları algı haritalarıyla çıkarır, seçmen sadakatinden partiler arasına geçişe kadar bunları belirler ve iletişimimizi bu araştırmalara göre kurgularız. Bizim yaptığımız bu araştırmaların erken seçimle bir alakası yok. 3 yıl gibi bir iktidar süresi olan bir siyasi partinin erken seçim istemesi hiç de makul değil” yanıtını verdi.

Babacan ve Davutoğlu açıklaması

Ünal, Babacan ve Davutoğlu’nun kurduğu partilerin oy oranları hakkında ise şu iddiaları dile getirdi:

Bugüne kadar yaptığımız araştırmalarda ne Babacan'ın ne de Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu parti bizim tabanımızdan oy gitmiş değil. Zaten oy diyebileceğimiz bir oy oranları da söz konusu değil.

 

Haber Global

DAHA FAZLA HABER OKU