Eski AK Parti milletvekili Ocaktan: AK Parti yine yanlış hikaye peşinde

"Maalesef AK Parti reformist ve değişimci kimliğini kaybettiği için her seferinde yanlış hikayeler yazmaya devam ediyor”

Fotoğraf: YouTube

“Geçmişte AK Parti’den milletvekiliği yapan Mehmet Ocaktan, iktidar partisinin “yanlış hikaye peşinde olduğunu” söyledi.

Ocaktan, bugünkü köşe yazısında AK Parti ve hükümete yakın gazetecilerin “geçmişteki CHP zihniyetine övgü dizdiğini” söylerken “Hani CeHaPe zihniyeti kötüydü? Muharrem İnce geçmişin yasakçı CHP’sini ihya etmeye kalkınca çok mu takdire şayan bir iş yapmış oluyor...” dedi.

AK Parti’nin yıllardır CHP için “başörtüsündeki tutumundan vazgeçmeli” diyerek siyaset yaptığını ifade eden Ocaktan, şöyle yazdı:

İşte şimdi CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’nun özel çabasıyla bir değişim yaşıyor ve bizzat Kılıçdaroğlu’nun “Başörtüsü konusunda yanlış yaptık” ifadeleriyle açık bir irade beyanı ortaya koymuş bulunuyor.  Peki AK Parti’nin “Bizim gerçekleştirdiğimiz değişim sayesinde CHP de değişiyor” diyerek bu değişimle övünmesi gerekmez mi? Ama hayır... Muharrem’e duydukları sevdadan da anlıyoruz ki, aslında onlar eski CeHaPe zihniyetini seviyorlarmış...  İşte “AK Parti yine yanlış hikaye peşinde” derken kastettiğim tam da bu...

Ocaktan, bu ifadelerini şöyle açtı:

 Maalesef AK Parti reformist ve değişimci kimliğini kaybettiği için her seferinde yanlış hikayeler yazmaya devam ediyor. Bu çerçevede bir yıl önceki yerel seçimleri bir dipnot olarak düşmekte yarar var. Bilindiği gibi AK Parti, 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimi öncesinde millet iradesiyle arasına mesafe koyduğu için, yine aynı şekilde yanlış hikaye peşine düşmüştü. Hatırlayalım, siyasi akla ve mantığa aykırı bir şekilde Öcalan’ın kırmızı bültenle aranan kardeşi TRT’ye çıkarılmış, bu da yetmezmiş gibi Öcalan’dan getirilen mektup televizyonlarda okutularak Kürt seçmenlere şirinlik yapılmaya çalışılmıştı. O hikayenin sonunu hepimiz biliyoruz, hezimet... 

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU