BM Genel Sekreteri Guterres: Lübnan'ı mümkün olan her şekilde desteklemeyi sürdüreceğiz

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, Beyrut Limanı'ndaki patlama sonrası Lübnan halkıyla "Tam dayanışma içinde" olduklarını söyledi

BM Genel Sekreteri Guterres: Lübnan'ı mümkün olan her şekilde desteklemeyi sürdüreceğiz / Fotoğraf: Reuters

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, katıldığı bir brifingdeki konuşmasında, Beyrut'taki patlamanın, Lübnan'ın halihazırda ekonomik zorluklar ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zor günler yaşadığı bir dönemde meydana geldiğini vurguladı. 

Lübnan halkıyla "tam dayanışma içinde" olduklarını vurgulayan Guterres, "Lübnan'ı mümkün olan her şekilde desteklemeyi sürdüreceğiz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Guterres, uluslararası toplumu Lübnan halkına desteği artırmaya davet ederek, BM'nin de tüm alanlarda bu ülkeye destek verdiğini aktardı. 

"Reform" çağrısı

Lübnan'da yaşanan protestolara da dikkati çeken BM Genel Sekreteri Guterres, "Böylesine hem acı hem de uzayan bir hayal kırıklığı döneminde, Lübnan halkının öfkesi elle tutulur şekilde açıktır. Lübnan halkının sesi duyulmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Beyrut Limanı'ndaki patlamanın nedeninin belirlenmesine ve sorumlularından hesap sorulması için güvenilir ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini ifade eden Guterres, şunları kaydetti: 

"Lübnan halkının taleplerinin daha uzun vadede karşılanması için reformların uygulanması da önemlidir." 

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU