Muharrem İnce: 4-5 aylık bir süreçte birinci parti olacak bir hareket yaratılabilir

Yeni parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce’nin yakın çevresine "Yeni bir cumhuriyetçi toparlanma şart. Türkiye parlamenter sistemde olmadığı için çıkacak yeni bir hareket bölen bir hareket olmaz” dediği iddia edildi

Fotoğraf: Ziya Köseoğlu/ CHP Basın Birimi  

Yeni parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce, iddiaları yalanlayan ya da doğrulayan bir açıklama yapmış değil.

Ancak Cumhuriyet Gazetesi’nden Mahmut Ilıcalı’nın haberine göre İnce yakın çevresine yaptığı değerlendirmede yeni bir parti arayışında olduğunun işaretlerini verdi.

“Yeni bir hareket bölen bir hareket olmaz”

Habere göre İnce’nin  yakın çevresiyle yaptığı görüşmelerde şu değerlendirmelerde bulunduğu iddia edildi:

Türkiye iyi yönetilmiyor. Memnun değilim. İktidar kötü ama muhalefetten de memnum değilim. CHP de iyi yönetilmiyor. CHP’nin bugünkü durumu iktidara meşruymuş havası veriyor. Yeni bir cumhuriyetçi toparlanma şart. Türkiye parlamenter sistemde olmadığı için çıkacak yeni bir hareket bölen bir hareket olmaz.

“Sorumlu olanların yeniden umut haline getirilmesi kabul edilemez”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda ikinci çıkacak kişiyi kim olsa destekleyeceğini söyleyen İnce’nin şunları söylediği de öne sürüldü:

Türkiye bu gidişe mahkum değil. 4-5 aylık bir süreçte birinci parti olacak bir hareket yaratılabilir. AKP iktidarının önceki yıllarda ülkeye verdiği zararlardan sorumlu olanların yeniden umut haline getirilmesi kabul edilemez.



Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU