İran’da koronavirüs nedeniyle can kaybı 17 bini aştı, Cumhurbaşkanı Ruhani: Kurallara uymayanları cezalandıracağız

Can kaybının artarak devam ettiği İran’da Cumhurbaşkanı Ruhani, yeni tip koronavirüse karşı kabul edilebilir bir aşı bulununcaya çıkana kadar ülkedeki sıkı tedbirlerin devam edeceğini ve talimatlara uymayanların cezalandırılacağını söyledi

İran'da virüs kaynaklı can kaybı artarak devam ediyor / Fotoğraf: İRNA

İran’ın başkenti Tahran'da düzenlenen Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu toplantısı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkedeki salgın süreciyle ilgili bilgi verdi.

Toplantıda sunulan raporların "ümit verici" olduğunu aktaran Ruhani, "Son haftalarda çetin şartlar görülen yaklaşık 10 eyalet bugün tepe noktasını geçti. İnşallah, gelecek günlerde daha istikrarlı ve sakin bir duruma ulaşacağız" dedi.

Tedbirleri gevşetmeyeceklerinin altını çizen Ruhani, "Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu tarafından açıklanan tüm kurallar, Sağlık Bakanlığı, kabul edilebilir bir aşının elde edildiğini ve şartların değiştiğini duyurana kadar güçlü bir şekilde sürdürülecektir" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kuralları ihlal edenler toplumdan izole edilmeli”

Az sayıda vatandaşın da bu kurallara riayet etmediğinden yakınan Ruhani, "Bir kişi sağlık ilkelerine riayet etmiyorsa cezalandırılmalıdır. Kuralları ihlal eden kişiler tespit edilmeli ve gerekli işlem yapılmalıdır. Bu cezalar ilan edilmeli ve halk bilgilendirilmelidir" talimatını verdi.

Ruhani, virüse yakalanan kişilerin tespit edilerek toplumdan izole edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Can kaybı 17 bini geçti

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında, Kovid-19 salgınında son 24 saatte 208 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 685 yeni vaka tespit edildiğini söyledi.

Lari, böylece virüs kaynaklı toplam can kaybının 17 bin 190'a, vaka sayısının 309 bin 437'ye çıktığını aktardı.

Virüse yakalanan hastalardan 4 bin 89'unun durumunun ağır olduğunu söyleyen Lari, şu ana kadar iyileşen hasta sayısının da 268 bin 102'ye ulaştığının bilgisini verdi.

Bakanlık Sözcüsü Lari, ülkede şu ana kadar yapılan toplam test sayısının 2 milyon 508 bin 418 olduğunu kaydetti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU