LeBron James'in imzalı oyuncu kartı, 1.8 milyon dolara satıldı

LeBron James'in çaylak sezonundan kalma nadir bulunan ve James'in imzasını taşıyan bir oyuncu kartı açık artırmada 1.8 milyon dolara alıcı buldu

LeBron James / Fotoğraf: Twitter-AFP

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Los Angeles Lakers’ın All-Star oyuncusu LeBron James’in çaylak sezonundan kalma imzalı bir oyuncu kartı, açık artırmada 1 milyon 800 bin dolara satıldı.

Modern zamanlarda üretilen bir karta ödenen en yüksek bedel, mayıs ayında Amerikan Beyzbol Ligi (MLB) takımlarından Los Angeles Angels forması giyen yıldız oyuncu Mike Trout’un kartına ödenmiş ve kart 923 bin dolara alıcı bulmuştu.

LeBron James’in kartının mevcut rekoru neredeyse ikiye katlamasına sebep olan detay ise kartın nadir olması.

 

 

James’in Cleveland Cavaliers’taki çaylak sezonu olan 2003-2004 sezonu öncesi basılan ve sadece 23 tane üretilen kartta LeBron James’in imzası da bulunuyor.

Bununla birlikte o sezonki formasından bir parça da barındıran kart, değerlemeyi yapan Beckett Publications tarafından 10 üzerinde 9.5 puan aldı. Bu puan kartın kondisyonunun oldukça iyi durumda olduğuna işaret ediyor.

Action Network’ten Darren Rovell’ın verdiği bilgiye göre Golden Auctions tarafından yürütülen açık artırmada Leore Avidar isimli bir koleksiyoner 1.8 milyon dolar teklifi vererek kartın sahibi oldu.

 

Independent Türkçe, Skor

DAHA FAZLA HABER OKU