Erzurumspor'un Süper Lig'e çıkmasıyla "Şifo Mehmet", teknik adamlık kariyerinde bir ilki yaşadı

Erzurum Büyükşehir Belediyespor, bir yılın ardından tekrar Süper Lig’e çıkmayı başardı

Futbolculuk yıllarında birçok şampiyonluk yaşayan ve kamuoyunda "Şifo Mehmet" olarak anılan Mehmet Özdilek, teknik direktörlük kariyerinde bir ilki gerçekleştirdi.

Profesyonel futbol hayatını Beşiktaş'ta noktaladıktan sonra teknik direktör olarak yeşil sahalarda kalmaya devam eden 54 yaşındaki başarılı çalıştırıcı, daha önce Süper Lig'de aralarında Erzurumspor ekibinin de bulunduğu birçok takımın başında görev aldı.

Son olarak sezonun bitmesine 7 hafta kala Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile ikinci kez anlaşarak ilk kez bir TFF 1. Lig takımının başına geçen Özdilek, mavi-beyazlı ekibin ligin son haftasında Cesar Grup Ümraniyespor'u 4-1 yenerek yeniden Süper Lig'e yükselmesini sağladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Teknik direktör Mehmet Özdilek, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u ikinci kez çalıştırdığını anımsattı.

"Hak edilen bir başarı oldu"

TFF 1. Lig'de daha önce çalışmadığına işaret eden Özdilek, şöyle konuştu:

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un geçen sezon Süper Lig'den hak etmediği şekilde düştüğünü aktaran Özdilek, "Geçen sene ligin bitimine 13-14 hafta kala takımdan ayrılmıştım. O zaman da herkesin takdirini kazanmış bir Erzurumspor varken hak etmediği şekilde düştü. Tekrar yukarı çıkma adına bu yıl önemliydi. Hak edilen bir başarı oldu ve bize inananlara mahcup olmadığımız için mutluyuz.

Daha önce hedefe oynayan takımlarda antrenörlük yapmadığını anlatan Özdilek, futbolda inanmanın çok önemli olduğunu kaydetti.


AA

DAHA FAZLA HABER OKU