Bağdat'ta IŞİD'in intihar timine operasyon: 7 ölü

Irak Ordusu'nun gerçekleştirdiği askeri operasyonda 5 IŞİD mensubunun öldürüldüğü belirtildi. Operasyonda 2 istihbaratçı hayatını kaybetti

Bağdat’ta intihar timine operasyon / Fotoğraf: Twitter

Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Güvenlik Medya Hücresi tarafından yapılan yazılı açıklamada, başkent Bağdat'ın güneybatısında yürütülen özel nitelikli bir operasyona, uluslararası koalisyondan insansız hava araçlarının da katıldığı belirtildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, başkentin güneybatısındaki Maamra Zeydan köyünde yürütülen operasyonda intihar timinden oldukları belirlenen 5 IŞİD üyesinin abluka altına aldığı, ardından da etkisiz hale getirildiği kaydedildi. 

2 istihbaratçı hayatını kaybetti

Açıklamaya göre, operasyonda ordu ve İçişlerine bağlı istihbarattan olmak üzere 2 kişinin de hayatını kaybettiği ifade edildi.

Irak'ta ordu, başkomutan Başbakan Mustafa el-Kazimi'nin emri ile 2 Haziran’da Kerkük bölgesinde 22 Haziran’da da Selahaddin, Diyala ve Samarra’da 4 bin 853 kilometrekarelik alanın taranması, IŞİD barınaklarının imhası, örgütün kalıntılarının temizlenmesi ve bölgede istikrarın sağlanması için askeri operasyonlar düzenlemişti.

 

Indepedent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU