Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım hakkında hakaret içerikli paylaşımda bulunan İYİ Parti'li Özeren gözaltına alındı

İYİ Partili Özeren, hakaret içerikli paylaşımını, sosyal medyadan tepkiler yükselince sildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da tepkilerini dile getirdi

Görsel: Twitter

Eski Başbakan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'la ilgili hakaret dolu paylaşımlarda bulunan İYİ Parti'li Levent Özeren, Bursa'da gözaltına alındı. 

Terörle Mücadele Şubesi gözaltına aldı

Yaptığı paylaşımlar nedeniyle sosyal medyada tepki çeken 55 yaşındaki Özeren, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Tepkiler üzerine sildi

2018 seçimlerinde İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olan Özeren, Semiha Yıldırım hakkında yaptığı ve tepkilerin ardından sildiği paylaşımda, "Sakın acile gitme, tedavi olmadan ölür görenler. 'Etik değil' diyene bak, böyle başa böyle tarak!" ifadelerini kullanmıştı. 

AW062954_02.jpg
Levent Özeren'in kaldırdığı paylaşımı / Görsel: Twitter


Cumhurbaşkanı'na hakaret ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlaması

Polis ekipleri Özeren'i "Cumhurbaşkanına hakaret ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' iddiasıyla merkez Osmangazi ilçesi Çırpan mahallesindeki evinde gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen Özeren ifadesi alınmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Çelik ve Ünal tepki gösterdi

Özeren'in paylaşımları nedeniyle, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal açıklama yaparak, çirkin ifadeleri kınadı. Çelik, ""Seviyesizlik zincirine bir çirkinlik daha eklendi... Sayın Semiha Yıldırım'a dönük ahlaksız ifadeleri kınıyoruz. Bu çirkinlikler, yapanların etiketi oluyor sadece." kullanırken, Ünal ise, "Bu çirkin ve aşağıların aşağısı zihniyete karşı insan onurunu savunmaya ve tüm meşru yollarla mücadele etmeye devam edeceğiz." yorumunu yaptı.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU