Trump: ABD şu ana kadar test alanında dünyada bir numara ve ölüm oranlarında dünyada en alt sırada

ABD, Kovid-19 salgınının merkezi ve en çok can kaybının yaşandığı ülke olmaya devam ediyor. Ülkede 134 binden fazla kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Fotoğraf: AA

ABD Başkanı Donald Trump, dünyada en çok ölümün yaşandığı ülkesi için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelesini öven açıklamalar yaptı.

Trump, “ABD şu ana kadar test alanında dünyada bir numara ve ölüm oranlarında dünyada en alt sırada” dedi.

Trump ve Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador ile Beyaz Saray'da yaptıkları ikili görüşmenin ardından, Beyaz Saray bahçesinde açıklamada bulundu.

Ülke ekonomisinin de hızlı şekilde yeniden faaliyete geçtiğini vurgulayan Trump, okulların sonbahar döneminde açılması gerektiği yönündeki ısrarını bir kez daha yineledi. 

Trump, "Okullarımızı sonbaharda güvenli şekilde açmak istiyoruz. Bilgisayar üzerinden eğitim yolları bulmanın önemli olduğunu düşünüyorum ama bu hiçbir zaman sınıfta ya da kampüste eğitim görmek kadar iyi olamaz. Çok yakında haklı olduğumu göreceksiniz" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 134 bini geçti

ABD, Kovid-19 salgınının merkezi ve en çok can kaybının yaşandığı ülke olmaya devam ediyor.

Dünyadaki Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ülkede virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 56 bin 361 artarak 3 milyon 98 bin 311'e ulaştı.

Virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise son 24 saatte 977 artarak 134 bin 18'e çıktı.

Dünyada en fazla vaka görülen ülkeler sıralamasında ABD'yi 1 milyon 674 bin 655 vakayla Brezilya, 750 bin 580 vakayla Hindistan ve 700 bin 792 vakayla Rusya izliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU