Elon Musk, Epstein'in "çocuk geliniyle" mi evlendi: Eski karısı iddialara yanıt verdi

Tesla Ceo'su Elon Musk’ın eski karısı Talulah Riley, pedofil Jeffrey Epstein’ın tutuklanan 'sağ kolu' Ghislaine Maxwell'in kendisini Musk'a 'çocuk gelin' olarak hazırladığı iddiasını reddetti

Riley ve Musk biri 2010'dan 2012'ye diğeri 2013'ten 2016'ya kadar süren iki evlilik yapmıştı (Reuters)

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın eski karısı Talulah Riley, seks amaçlı insan kaçakçılığında pedofil milyarder Jeffrey Epstein’e yardım etmekle suçlanan Ghislaine Maxwell'in, kendisini Tesla CEO'suna "çocuk gelin" olarak hazırladığı iddialarını reddetti.

Cuma günü Musk ve Maxwell'in 2014'teki Vanity Fair'in Oscar Partisi'nde beraber çekilmiş bir fotoğrafı dolaşmaya başlamış ve ikilinin arkadaş olabileceği söylentileri çıkmıştı.

O dönem Musk'la Riley evliydi. Fotoğraf, Maxwell'in çiftin tanışmasında  bir rol oynayıp oynamadığı sorularını doğurmuştu

Ancak Musk, geçen Ağustos'ta Manhattan'da tutulduğu hücrede kendisini öldürdüğü açıklanan Epstein'in sağ kolu olmakla suçlanan Maxwell'i tanımadığını söylemiş ve kadının çekilen fotoğraflara kendiliğinden dahil olduğunu belirtmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

34 yaşındaki Riley de Twitter'dan hakkındaki söylentileri yalanlayan uzun bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

Bildiğim kadarıyla Ghislaine Maxwell ile hiç tanışmadım. Elon ve Maxwell'in içki içerken görüldüğü fotoğraflardaki partide ben de vardım. Ona kısaca tanıştırılmış olmam mümkün ancak bunu hiçbir şekilde hatırlamıyorum. Elon ve ilişkimiz boyunca binlerce insanla tanıştık. Elon'ın bir partide yanında tanımadığı insanların durduğu sayısız fotoğrafı vardır.

Riley sözlerini şöyle sürdürdü: "Maxwell'in beni bir çeşit çocuk gelin olarak Elon'a hazırladığı şeklinde imalar da gördüm. Tekrar ediyorum, Maxwell'i tanımıyorum. Elon ve ben 22 yaşında tanıştık. O Londra'ya bir iş gezisindeydi. Onunla tanışmam kimse tarafından ayarlamadı, tesadüftü" dedi.

Eptein'in evine gitmişler

Ancak Dailymail'in aktardığına göre Riley, Musk ile birlikte Eptein'in New York'taki evlerine gittiklerini de açıkladı.

Bu ziyareti hangi yıl yaptıklarını hatırlamadığını söyleyen Riley şu ifadeleri kullandı:

Elon ve ben Epstein'in New York'taki evine gezi programının parçası olarak gittik. Tarihi hatırlamıyorum. İş nedeniyle sürekli seyahat ederdik. Bu gezi de farklı değildi. Bir kişi bizi şehirde gezdirdi ve çeşitli insanlarla tanıştırdı.

Maxwell perşembe günü ABD'de Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından tutuklanmış ve kendisine aralarında 18 yaşından küçükleri kandırmak, seks amaçlı insan ticareti ve yalancı şahitliğin de olduğu 6 federal suç yöneltmişti.

Maxwell hakkındaki tüm suçlamalardan ceza alırsa 35 yıla kadar hapis yatabilir.

New York'taki federal savcılar 2002-2005 yılları arasında Epstein'in New York'taki evi ve Florida'daki malikanesinde aralarında 14 yaşındaki kız çocuklarının da bulunduğu reşit olmayan kişilerle para karşılığı cinsel ilişkiye girdiğine dair suçlamalar içeren bir iddianame hazırlamıştı.

Suçlamaları kabul etmeyen Epstein, geçen Ağustos'ta Manhattan'da tutulduğu hücrede kendisini öldürmüştü.

Epstein'e 2007'de de benzer suçlamalar yöneltilmişti. Savcılıkla anlaşan ve fuhuş suçlamasını kabul eden Epstein, olası bir müebbet hapis cezası yerine 13 ay hapse mahkum olmuştu.

 

Independent Türkçe, Dailymail

DAHA FAZLA HABER OKU