TBMM’ye 5 vekilinin daha fezlekesi geldi… HDP’li Taşçıer: Elimizi kaldırsak fezleke hazırlıyorlar

CHP, HDP ve İYİ Partili 5 milletvekili hakkında hazırlanan dokunulmazlık fezlekesi meclise gönderildi. HDP Diyarbakır Milletvekili Taşçıer, “Ağzımızdan çıkan her laf için fezleke hazırlamaya başladılar” dedi

TBMM’ye 5 vekilinin daha fezlekesi geldi / Fotoğraf: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na 26. Yasama Dönemi'nden devreden ve 27. Yasama Dönemi'nde gönderilen yasama dokunulmazlığı tezkeresi sayısı bin 100 civarında.

Meclise en son geçen günlerde aralarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın da yer aldığı 13 milletvekili hakkında toplam 16 fezleke gönderildi.

Bugün de 2 CHP'li, 2 HDP’li ve 1 İYİ Partili vekil olmak üzere beş milletvekili hakkında hazırlanan dokunulmazlık fezlekesi TBMM'ye ulaştırıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 "Ağzımızdan çıkan her laf için fezleke hazırlıyorlar"

Dokunulmazlık fezlekesi meclise gönderilen 5 vekilden biri olan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada, "Ağzımızdan çıkan her laf için fezleke hazırlamaya başladılar" diyerek tepki gösterdi.

"Elimizi bile kaldırsak fezleke hazırlıyorlar" diyen Taşçıer, "Dokunulmazlık dosyaları bizim için öyle bir hal aldı ki artık bir şey yapamaz durumuna geldik" dedi.

Siyaset yaptırmamak için her engele başvurduklarını belirten Taşçıer, yeni fezlekenin içeriğini bilmediğini söyledi.

“Bir vekil konuşmazsa nasıl siyaset yapar”

Kendisi hakkında 8 fezlekenin olduğunu ve hazırlanan fezlekelerin büyük çoğunluğunun propaganda gibi nedenlerle meclise gönderildiğini kaydeden Taşçıer, "İçeriğini bilmiyorum ama genelde propagandadan fezleke hazırlıyorlar. Mutlaka propaganda gibi nedenlerden dolayıdır. Biliyorum çünkü benim 8 tane fezlekem var. Hemen hemen hepsinin içeriği propaganda kaynaklıdır. Bir vekil propaganda yapmazsa, bir konuşmazsa nasıl siyaset yapar" diye konuştu.

Fezlekelerle susturulmak istendiklerini ve bunun hukuksuz olduğunu aktaran Taşçıer, iktidarın eleştiriye tahammülünün kalmadığını ve eleştiriyi önlemek için fezleke düzenleme yolunu seçtiğini sözlerine ekledi.

HDP fezlekelerde ilk sırada

Son bir haftada meclise gönderilen fezlekeler de eklenince sayı bin 100'e yaklaştı.

Bekletilen fezlekelerin yaklaşık 780'i HDP'li, geriye kalanlar da AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, TİP ve bağımsız vekillere ait.

Daha önce 3 kişinin vekilliği düşürülmüştü

4 Haziran 2020 tarihinde; HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP'li Enis Berberoğlu'nun milletvekillikleri düşürülmüştü. 

Aynı günün akşamı üç milletvekili tutuklanarak cezaevine gönderildi. Leyla Güven cezasını doldurduğu gerekçesiyle, Enis Berberoğlu ise koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında tahliye edildi.

Farisoğulları ise hala tutuklu.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU