Fenerbahçe Beko ile yollarını ayıran Zeljko Obradovic: Hayatımın en zor kararlarından birini verdim

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörlüğü görevinden ayrılan Obradovic, Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün parçası olmak benim için büyük bir onur ve mutluluktu. Bu, Fenerbahçe için yeni bir başlangıç, bir son değil" dedi

Zeljko Obradovic / Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörlüğü görevinden ayrılan Zeljko Obradovic, hayatının en zor kararlarından birini aldığını söyledi. Deneyimli başantrenör Fenerbahçe ile 1'i EuroLeague olmak üzere toplam 11 kupa kazanmıştı.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde açıklamalarına yer verilen Sırp başantrenör, "Geçen hafta başkanımız Ali Koç, başkan vekilimiz Semih Özsoy ve genel menajerimiz Maurizio Gherardini ile son derece sıcak ve güven veren görüşmeler gerçekleştirdim. Daha sonrasında da Belgrad'a dönmem ve aile ortamımda birkaç gün geçirerek karar almam noktasında kendileriyle mutabık kaldık. Sonuçta ailemle birlikte hayatımın en zor kararlarından birini verdim ve koçluğa bir yıl ara verme kararı aldım" ifadelerini kullandı.

 

 

2013-2014 sezonundan bu yana Fenerbahçe Beko'nun başantrenörlüğünü yapan ve aradan geçen 7 yıl için Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım'a, mevcut başkan Ali Koç'a, başkan vekili Semih Özsoy'a ve yönetim kuruluna, Ülker ve Doğuş gruplarına teşekkür eden Obradovic, şunları kaydetti: 

Bunun yanı sıra Maurizio Gherardini tarafından yönetilen ve harika anlar paylaştığımız erkek basketbol ofis ekibine de teşekkür ediyorum. Aynı zamanda teknik ekibimdeki tüm koçlara ve sağlık ekibine, birlikte yaptığımız her şey için ve en önemlisi zor anlarda dahi sahip olduğumuz birliktelik için teşekkür ederim. Bir büyük teşekkürü de 7 yıl boyunca birlikte çalıştığımız oyuncularıma gönderiyorum. 

Elde ettiğimiz harika sonuçlarda en önemli pay sahibi onlardı. Ve elbette özel bir teşekkür de onlarsız bu işin hiçbir anlam ifade etmediği taraftarlara etmeliyim. Bize bu 7 yıl boyunca her zaman sonsuz destek ve sevgi gösterdiler. Bu süre zarfında, hayatım boyunca unutamayacağım çok fazla anı bana yaşattılar.

"Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün parçası olmak benim için büyük bir onur ve mutluluktu" diyen 60 yaşındaki deneyimli başantrenör, sözlerini şöyle noktaladı: 

Bu, Fenerbahçe için yeni bir başlangıç, bir son değil. Ve eminim ki taraftarlar, bu süreçte de kulübü desteklemeye devam edecek ve eskiden olduğu gibi büyük sportif başarıları kutlama fırsatı yakalayacak.

 

Zeljko Obradovic -  AA.jpg
Zeljko Obradovic, takımın başında çıktığı 507 maçın 382'sinden galibiyetle ayrıldı / Fotoğraf: AA

 

Fenerbahçe Beko ile 11 kupa sevinci yaşadı

Fenerbahçe, 2013'te Obradovic'in göreve gelmesinin ardından Avrupa'da hızla yükselişe geçti.

2015'te Avrupa Ligi (EuroLeague) play-offlarında son şampiyon Maccabi Telaviv'i eleyen sarı-lacivertliler, tarihinde ilk kez Dörtlü Final'e (Final Four) kalarak sezonu dördüncülükle tamamladı.

Obradovicli Fenerbahçe, takip eden sezonda da aynı başarıyı tekrarladı. Final Four'da İspanya'nın Saski Baskonia takımıyla eşleşen Fenerbahçe rakibini saf dışı bırakmayı başarsa da finalde karşılaştığı Rus temsilcisi CSKA'ya mağlup olarak organizasyonu ikinci sırada bitirdi.

2016-2017 sezonunda EuroLeague'de normal sezonu 5. olarak tamamlayan Fenerbahçe, Ardından Panathinaikos'u deplasman dezavantajına rağmen 3-0'la eleyerek Final Four'a yükseldi. 

İstanbul'da, Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki Dörtlü Final mücadelesinde Real Madrid'i yenerek finalde Olympiakos'un rakibi oldu. 

 

Zeljko Obradovic -  AA2.jpg
Zeljko Obradovic, Fenerbahçe'ye kazandırdığı EuroLeague şampiyonluğuyla tarihe geçti / Fotoğraf: AA

 

Obradovic'in Fenerbahçe'si finalde karşılaştığı Olympiakos'u 80-64 mağlup ederek Eureoleague'de şampiyon olan ilk Türk takımı olarak tarihe geçti.

2016-2017 sezonunu Cumhurbaşkanlığı Kupası, Euroleague ve Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğu ile kapatan Fenerbahçe'de başantrenör Obradovic de Euroleague'de “Alexander Gomelsky Yılın Koçu Ödülü”nü kazandı.

2013'de dönemin başkanı Aziz Yıldırım tarafından göreve getirilen Obradovic, Fenerbahçe ile çıktığı 507 maçın 382'sinden galip ayrılmayı başardı.

Sırp antrenör, 7 yıllık Fenerbahçe kariyerinde 5 EuroLeague Final Four'u, 3 EuroLeague finali, 1 EuroLeague şampiyonluğu, 4 Türkiye Basketbol Ligi, 3 Türkiye Kupası ve 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu yaşadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU