Elon Musk ve Grimes’ın bebeğinin resmi ismi belli oldu

Çiftin seçtiği ilk ismin Kaliforniya yasalarına uymadığı ortaya çıkmıştı

Grimes kısa süre önce bebeğine "minik X" dediğini söylemişti (AFP)

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, sevgilisi Grimes’le yeni doğan bebeklerine X AE A-XII ismini verdiklerini duyurmuş ve tartışmalara olmuştu. TMZ'nin ulaştığı doğum belgesine göre minik Musk'ın ismi resmi olarak X AE A-XII oldu.  Bebeğin ilk ismi  X, ikinci ismi AE A-XII ve soyadı da Musk diye kaydedildi.

Aslında çift en başta bebeklerine "X Æ A-12" adını koymuştu. Milyarder girişimci gerekçe olarak, “teknolojinin gelişmesiyle birlikte geleneksel dillerin modasının geçecek” olmasını göstermişti. Ancak ismin Kaliforniya yasalarına uygun olmadığı ortaya çıktı.

Vanity Fair’e göre söz konusu eyalet yasaları, isimleri İngilizce alfabenin 26 harfiyle ve kısa çizgilerle kesme işaretleri gibi bazı ek karakterlerle sınırlıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun anlaşılması üzerine çift de bebeklerinin isminde değişikliğe gitti ve Romen rakamlı yeni ismi oluşturdu.

Webtekno’nun haberine göre isimde yer alan sembollerden X bilinmeyen bir değişkeni, Æ yapay zekanın Orta Çağ İngilizcesindeki telaffuzunu, A-XII ise ABD Hava Kuvvetleri’nin 1960’larda kullandığı casus uçağı simgeliyor.

Musk daha önce yaptığı bir açıklamada, ismin “X Æ” kısmının Grimes’ın fikri olduğunu söylemişti. Buradaki A harfinin Grimes'ın en sevdiği şarkı olan Archangel isimli bir parçayı temsil ettiği aktarılmıştı.


Independent Türkçe, Vanity Fair, Webtekno


 

DAHA FAZLA HABER OKU