Eski okur temsilcisinden Hürriyet’e Sezai Temelli tepkisi

Faruk Bildirici: 70 yıllık Hürriyet gazetesinin güvenirliğini, inanılırlığını yıktılar

Eski okur temsilcisi Faruk Bildirici, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin sözlerini çarpıtmakla suçlanan Hürriyet'in haberini Halk TV canlı yayınında değerlendirdi.

Bildirici, Temelli'nin kullanmadığı “İstanbul ve Ankara'yı İmamoğlu ve Yavaş değil HDP yönetecek” sözleriyle verilen haberin üst yönetimden geldiğini savundu. 

Faruk Bildirici şöyle konuştu:

“Mansur Yavaş örneğinde de gördüğümüz gibi tek sesli bir medya ortaya çıktı. Tüm bunları alt alta topladığımızda gösteriyor ki bu haberler belirli bir yerden geliyor. Hatta yanlış hatırlamıyorsam ajans mahreci de yoktu. Ayrıca günlerdir konuşulan Sezai Temelli haberi Milliyet, Posta, CNN Türk gibi diğer Demirören mecralarında da aynı şekilde yer aldı. Bu demek oluyor ki bu haber üst yönetimden geldi. Üst yönetime nereden geldi paket halinde bir yerlerden geldi. Editörler yazmadı herhalde.”

"Hürriyet'in güvenirliğini yıktılar"

Bildirici, 27 yıl çalıştığı Hürriyet'in inanılırlığının yıkıldığını savundu:

“70 yıllık Hürriyet Gazetesi'nin inanılırlığını güvenilirliğini yıktılar geçtiler. Bundan sonra tiraj daha da düşecek. Yok edecekler, çünkü ceplerinden para çıkmadı. Ziraat Bankası'ndan paralar alındı ve bu ülkenin kaynakları o iş için kullanıldı. Bundan sonra ne olacak derseniz korkarım ki bu tarz şeyleri bundan sonra daha çok göreceğiz. Baştan beri söylüyorum bir kampanyanın aleti haline geldi. Ayrıca bahsedilen haber de gerçek değil. Gazeteci bir gerçeğin parçası olur. Tam tersi gerçeğin deforme edilmiş hali sunuluyor. Ve tamamen provokatif bir başlık koyuluyor. İtiraf ve tehdit başlığıyla veriyorsunuz, itiraf nerde tehdit nerde."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tartışma, geçtiğimiz cumartesi Temelli'nin Artı TV yayınındaki bir cümlesiyle başladı. Temelli 31 Mart seçimi nedeniyle katıldığı canlı yayında, CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş ve İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu için “Seçilmişse bilecek ki HDP oylarıyla seçilmiştir” dedi, o kentlerdeki Kürt seçmenlerin gözardı edilemeyeceğini anlattı.
 


Demirören Medya Grubu'na ait iki yayın organı Hürriyet ve CNN Türk, o konuşmayı haberleştirdi ancak Twitter hesabından paylaşırken “HDP Eş Genel Başkanı Temelli’den açık açık itiraf ve tehdit: ‘İstanbul ve Ankara’yı İmamoğlu ve Yavaş değil HDP yönetecek’“ başlığını kullandı.

 


Haberin ardından, özellikle sosyal medyada Hürriyet ve CNN Türk'e tepki geldi, Temelli’nin sözlerinin çarpıtıldığı öne sürüldü.

 


Hürriyet, bunun üzerine sitesinden bir açıklama yayınladı ve "Asıl açıklama yapması gereken biz değiliz" dedi.

“HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli geçen cuma gecesi bir televizyon kanalında yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Anadolu Ajansı’nın yayınladığı habere göre Temelli şunları söyledi: ‘Hep burada HDP meselesi, HDP ile olan mesafe ve ilişki meseleleri muhalefet partileri için sorun oldu. Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt’ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur.’ 

hurriyet.com.tr, Temelli’nin açıklamalarıyla ittifaktaki varlıklarını söylemesi haberini vermiştir. CHP’li adaylar ya da haberi eleştiren çevreler bizden değil HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den açıklama istemelidirler.”

Temelli'nin yanıtı İstanbul  Esenler'deki bir seçim mitinginde geldi. Temelli, Hürriyet'e seslendi, “Haberi yapan sensin, ben niye düzelteyim” dedi.

“Yalandan besleniyorlar. O kendi çeperine çektiği, yandaşlaştırdığı medya da aynı değirmene su taşımaya devam ediyor. Çıkmışlar yalan haber yapmışlar. Sonra da diyorlar ki haberi Sezai Temelli düzeltsin, ama haberi yapan sensin, ben niye düzelteyim. Tamam biz iktidara gelip bu enkazı kaldıracağız her şeyi düzelteceğiz ama siz o yalanların hesabını vereceksiniz.”

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ise, Mardinliler Buluşması etkinliğinde girdi tartışmaya ve şöyle dedi:

''HDP yönetecek' diye manşet atmışlar. 'HDP Yönetecek'! Bunu kim demiş? HDP'nin eş başkanı söylemiş! Söylememiş adam öyle bir şey ya, söylememiş! Yok böyle bir laf ya! Nereden çıktı yalan haberi manşete taşımak? Hürriyet Gazetesine   yakışır mı? Aynı şey, CNN Türk. 'Sezai Temelli: İstanbul ve Ankara İmamoğlu ile başlayıp HDP yönetecek!' Yok böyle bir cümlesi ya! Ayıptır, yazıktır, günahtır! Utanın! Düzeltin kendinizi."

 

DAHA FAZLA HABER OKU