LeBron James, yere yatırdığı bir vatandaşı nefessiz bırakarak ölümüne neden olan ABD polisine tepki gösterdi

Los Angeles Lakers'ın yıldız oyuncusu LeBron James, geçen hafta sonu bir polisin siyahi bir Amerikalıya yaptığı müdahaleye tepki gösterdi

Fotoğraf: Instagram

Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) yaşayan efsaneleri arasında yer alan ve Los Angeles Lakers'ta forma giyen LeBron James, ülkede polisin siyahi bir vatandaşa yaptığı hareket sonrası hayatını kaybetmesini, sosyal medya hesabından eleştirdi.

Yıldız basketbolcu, eski Amerikan futbolcusu Colin Kaepernick'in ulusal marş esnasında diz çökerek yaptığı eleştiriyi hatırlattı. 

ABD polisinin yere yatırdığı George Floyd'un boynuna bastığı görüntüyle Kaepernick'in fotoğrafını yan yana koyan James, üzerinde "İşte bu nedenle" yazılı fotoğrafı şu notla paylaştı:

Şimdi anladınız mı? Yoksa görmek sizin için hala zor mu?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Do you understand NOW!!??!!?? Or is it still blurred to you??  #StayWoke

LeBron James (@kingjames)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Beşiktaş da tepki gösterdi

LeBron James'in ardından Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş Kulübü de George Floyd'un gözaltına alınırken öldürülmesine tepki gösterdi.

Siyah-beyazlı kulübün İngilizce Twitter hesabında Floyd'un fotoğrafı paylaşılarak, şu ifadeler kullanıldı:

Irkçılık, cahiller için bir sığınaktır. Ayrıştırmayı ve yok etmeyi amaçlar. Özgürlüğün düşmanıdır. Mücadele edilmeli ve kökü kazınmalıdır.

 

 

Ne olmuştu?

ABD'nin Minneapolis eyaletinde dört polis memuru, siyahi bir kişiyi gözaltına alırken yaptığı hareket tepki çekmişti. 

George Floyd isimli kişi, videoda nefes alamıyorum diye bağırırken polisin yerde yatan adamın boğazına bastığı ekrana yansıdı. 

Dolandırıcılık şüphesiyle yakalanan George Floyd, kendisini gözaltına almaya çalışan polisler tarafından nefessiz bırakılarak öldürüldü. Bir süre sonra gelen ilk yardım ekipleri Floyd’a ilk müdahaleyi ambulansta yaptı ancak şüpheli kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

Floyd'un ölümünün ardından Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Floyd’un ölümüne karışan 4 polisin görevlerine son verildiğini duyurarak "Bu doğru bir karar" ifadesini kullandı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU