4. hafta yine aynı manzara: Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali’nde yasak yoğunluğu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 4. kez uygulanan sokağa çıkma yasağının bitmesinin ardından Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali’nde yine yoğunluk yaşandı. Benzer görüntüler geçen haftalarda da görülmüş, çevredeki yollarda trafik sıkışmıştı

Türkiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile 11 Mart’ta tanıştı. Ocak ayından itibaren alınmaya İlk vakanın görülmesinden önce alınmaya başlayan tedbirlere yenileri eklendi. Tedbirlerden birisi de sokoğa çokma kısıtlaması oldu. Önce 65 yaş üzerindeki vatandaşlar ve kronik hastalara uygulanan sokağa çıkma yasağı, daha sonra 20 yaş altına da getirilerek genişletildi. 11-12 Nisan tarihinden başlayarak hafta sonları da 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı uygulandı. 18-19 Nisan, 23-24-25-26 Nisan 1-2-3 Mayıs tarihlerini 31 kentte yaşayanlar evlerinde geçirdi.

Sokağa çıkma yasağı 00.00’da sona erdi. Yasağın bitmesinin ardından İstanbul’da Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali’nde yine yoğunluk yaşandı. 3 gündür ihtiyaçlarını alamayan marketler, manavlar, pazarcılar, geçen haftalarda olduğu gibi yine hale akın etti. Hal içerisinden taşan yoğunluk trafiğe de yansırken, polis ekipleri kontrolü sağlamaya çalıştı. Hal içinde mal yükleyen esnafın sosyal mesafe kuralına uymadığı görülürken, uyarı yapılmaması ise dikkat çekti. Geçen haftalarda da yasakların bitmesinin ardından Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali'nde benzer sahneler yaşanmıştı. Hal etrafındaki yollarda trafik sıkışıklığı yaşanmıştı. 

 

22 04.jpg
Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali - 27 Nisan 2020 / Fotoğraf: İHA​​​

 

Gece saatlerinden itibaren mal almaya geldiğini ve beklediğini belirten pazarcı Dursun Şahin, “Arkadaşımla beraber mal almaya geldik ama yoğunluktan dolayı giremiyoruz. Halin, hali ortada, ne yapacağız bilmiyoruz. Şu an itibariyle 4 saat oldu geleli, içeriye arabamızı da sokamıyoruz. Sabah 9.00’dan önce buradan çıkamayacağız” diye konuştu.

 

22 04.jpg
Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali - 22 Nisan 2020 / Fotoğraf: İHA

 

Yaklaşık 5 saattir trafikte olduğunu belirten pazarcı Ferdi Şahin ise, “Yaklaşık 5 saattir buradayız. Sizin de gördüğünüz gibi ne olacak bilmiyoruz. Biz de şaşkınız, buradan nasıl mal alacağız, nasıl çıkacağız. Tahmini bir 4-5 saat daha buradayız gibi gözüküyor. Sabah saat 9-10 gibi anca çıkarız, pazara gideceğiz. Alması bir dert, çıkartması bir dert. Yani görüyorsunuz halimizi” dedi.

 

Independent Türkçe, ,İHA

DAHA FAZLA HABER OKU