"Tek Dünya: Hep birlikte evde" konserinde mesaj veren Beyonce: Siyahilerin koronavirüsten ölüm oranı korkunç

Sanatçı, koronavirüse karşı verilen mücadelede ön cephede yer alan acil servis çalışanlarına ve diğerlerine teşekkür etti

ABD'de Kovid-19 nedeniyle 39 binden fazla kişi hayatını kaybetti (Youtube)

Şarkıcı Beyonce, Amerikalılarla tutkulu bir mesaj paylaşmak için One World: Together at Home (Tek Dünya: Evde Birlikte) konserinde sürpriz şekilde ortaya çıktı.

Lemonade isimli albümün yıldızı, konuşmasında “evden çalışma ayrıcalığına sahip olmayan çalışanların orantısız şekilde önemli bölümünü oluşturan” siyahi Amerikalılara hitap etmeye özen gösterdi.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Beyonce, şunları kaydetti: 

 Bu gece gerçek kahramanları kutluyoruz. Hepimizi güvende tutmak, bakmak ve sağlıklı kılmak için en büyük fedakarlığı yapanları... Bizim ailelerimizle ilgilenmek için kendi ailelerinden uzakta kalan doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık çalışanları.. Sizin güvende olmanız için dua etmeye devam ediyoruz. Evlerimizde güvende olabilmemiz için gıda sektöründe çalışanlara, dağıtım yapan işçilere, posta görevlilerine ve temizlik işçilerine özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Beyonce, sözlerini şöyle sürdürdü:

Evden çalışma lüksüne sahip olmayan işgücünün önemli bölümünü orantısız şekilde siyahi Amerikalılar oluşturuyor. Bu krizden genel olarak siyahi Amerikalı topluluklar ciddi şekilde etkilendi. Önceden hastalığı bulunanlar daha fazla risk altında. Bu virüs, Amerika’da korkunç derecede yüksek oranda siyahileri öldürüyor. Yaşadığım şehir olan Teksas’ın Houston kentinde son yayımlanan bir rapor, Houston şehir sınırları içinde Kovid-19 nedeniyle ölenlerin yüzde 57’sinin Afrika kökenli Amerikalılar olduğunu gösterdi.

Beyonce, sözlerini şöyle tamamladı: “Lütfen kendinizi koruyun. Biz bir aileyiz ve size ihtiyacımız var, sesinize, yeteneğinize ve gücünüze tüm dünyada ihtiyacımız var. Bunun çok zor olduğunu biliyorum ama lütfen sabırlı olun, cesaretinizi koruyun, inancınızı koruyun, pozitif kalın ve kahramanlarımıza dua etmeye devam edin. İyi geceler, Tanrı sizi korusun.”

 

 


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU