Süresiz ertelenen NBA'de oyuncuların maaşlarında yüzde 25 kesinti yapılacak

NBA'de koronavirüs salgını nedeniyle oyuncuların maaşlarında yüzde 25 kesintiye gidileceği açıklandı

Fotoğraf: AP Photo

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle oyuncuların maaşlarında yüzde 25 kesintiye gidilecek.

NBA'in internet sitesinde yer alan açıklamada, salgın tedbirleri kapsamında lig yönetimi ile Ulusal Basketbol Oyuncuları Birliği'nin (NBPA) maaş kesintisi konusunda anlaşmaya vardığı duyuruldu.

Açıklamada, basketbolcuların maaşlarında 15 Mayıs'tan itibaren yüzde 25 kesinti yapılacağı bildirildi.

 

 

Komiser Adam Silver, NBA'in bu sezon devam edip etmeyeceği konusunda karar vermenin imkansız olduğunu ve bu durumun ne zaman değişeceğinin belirsiz olduğunu söyledi. 

Ligin düzenlenmesi için bu ay video konferans yöntemiyle yapılan toplantıdan sonra konuşan Silver, "Oyunlara devam etmek ve şampiyonu belirlemek için tüm seçenekler masada" dedi.

NBA'de Oklahoma City Thunder-Utah Jazz maçının başlamasına kısa bir süre kala ismi açıklanmayan bir Jazz oyuncusunun Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından 12 Mart'ta tüm maçlar süresiz ertelenmişti.

Dünyada Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülke olan ABD'de son verilere göre 710 bin 272 vakaya rastlanırken, 37 bin 175 kişi yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU