Tecrit altındaki Yeni Zelanda’da seks oyuncağı satışları üçe katlandı

Sokağa çıkış kısıtlamaları nedeniyle Yeni Zelandalıların bu tür ürünlere ilgisinin arttığı belirtiliyor

Salgın nedeniyle dünyanın birçok ülkesi, vatandaşlarına evde kalmaları uyarısında bulunuyor (Reuters)

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern yeni koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle aldıkları tecrit kararının bir ayı bulacağını açıklarken, ülkede yasakların başlayacağı haberinin duyulmasıyla birlikte seks oyuncağı ürünlerine rağbetin arttığı belirlendi.

Guardian’ın haberine göre, sokağa çıkış kısıtlamaları sosyal medyada, tecridin kalkışından 9 ay sonra doğumlarda patlama yaşanacağına dair esprilerin dolaşmasına neden olurken, aile planlama uzmanlarının da doğum kontrol yöntemlerine erişimin azalması nedeniyle kaygılandığı ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberde ilk kısıtlamaların devreye girmesinin kararlaştırıldığı 25 Mart’tan hemen önceki 48 saat içinde seks oyuncağı satışlarının üç katına çıktığı kaydedildi.

Yeni Zelanda merkezli Adult Toy Megastore firması, “sıkıcı bir şekilde bir ay boyunca evde kalmanın yetişkinleri farklı yöntem arayışına itmiş olabileceği ve bu kişileri daha önce denenmemiş ürünlere sevk ettiği” yorumunda bulundu.

İki hafta kadar önce Yeni Zelandalıların yalnızca önemli ihtiyaçlarını karşılamak ya da yürüyüş için evden çıkmasına izin verecek şekilde başlatılan ulusal çaplı tecrit uygulamasının en az iki hafta daha sürmesi bekleniyor.

Kovid-19 salgını nedeniyle Yeni Zelanda’da bin 239 kişi enfekte olurken, 2 kişi yaşamını yitirdi.

 

Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU