Hafter'in Sirte komutanı Salim Diryak ve yardımcısı öldürüldü

Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti Sözcüsü Kununu, Hafter’in kormutanı Diryak ve yardımcısını öldürdüklerini öne sürdü. Hafter’e yakın medya ise operasyonu Türk SİHA’larının yaptığını iddia etti

Fotoğraf: AA

Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı askeri birlikler, Halife Hafter'in komutanlarından Tümgenerel Salim Diyak'ı etkisiz hale getirdiğini iddia etti.

UMH askeri birlikleri sözcüsü Muhammed Kununu, yaptığı yazılı açıklamada, Veşka bölgesinde düzenlenen operasyonda Tobruk merkezli Hafter güçlerine bağlı Sirte Karargahı Komutanı Tümgeneral Salim Diryak ve yardımcısı 110’uncu Tabur Komutanı Kaddafi es-Sadai’nin öldürüldüğünü belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çatışmalar esnasında 8 milisin daha etkisiz hale getirildiğini ifade eden Kununu, Kasr bin Gaşir bölgesinde, içinde Rus paralı askerlerin bulunduğu bir binayı da hedef aldıklarını kaydetti.

Kununu, operasyonlarda çok sayıda savaş aracının da kullanılamaz hale getirildiğini bildirdi.

Hafter'e yakın medya: Diryak'ı Türk SİHA'sı vurdu

Hafter'e yakın Bingazi merkezli 218 televizyonunun internet sayfasında, Tümgeneral Diryak ve yardımcısı Sadai'nin Türk SİHA'sı tarafından vurulduğu iddia edildi.

UMH askeri birlikleri tarafından 25 Mart’ta başlatılan “Barış Fırtınası” operasyonu kapsamında geçen cuma düzenlenen operasyonda Hafter'e bağlı 129'uncu Taburun Komutanı Albay Ali Seyda el-Tebavi de öldürülmüştü.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU