Trump canlı yayına bağlanmak için Çin lideriyle görüşmesini 90 dakika erteledi

ABD’deki koronavirüs vakalarının sayısı perşembe günü Çin’dekileri geçerken; Trump, Fox News’le konuşmaya hevesliydi

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabında, Şi ile yaptığı görüşme için "çok iyi" ifadesini kullandı (AA)

Donald Trump perşembe gecesi Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'le önceden planlanmış telefon görüşmesini, Fox News sunucusu Sean Hannity’nin yayınına bağlanmak için erteledi.

ABD Başkanı’nın saat 21.00’de Çinli mevkidaşıyla devam eden koronavirüs pandemisini ele alması gerekiyordu. Fakat Trump, popüler Fox News programına katılmak için bu telefon görüşmesini ertelediğini söyledi.

Bu erteleme, ABD’de teyit edilen koronavirüs vakalarının sayısının 80 bine ulaşarak Çin’i geçtiği perşembe günüyle aynı gün yaşandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Telefonla bağlandığı için Trump’a teşekkür eden Hannity, “Basın toplantısındayken duydum, görünüşe göre Çin Devlet Başkanı Şi ile saat 21.00’de telefon görüşmeniz oldu. Oradan başlayalım, görüşme nasıl geçti?” diye sordu.

ABD Başkanı buna “Senin yüzünden telefon görüşmesini 22.30’a erteledim” cevabını verdi.

Trump, “Bu sadece, televizyonda bir numaralı program olduğunda bazı şeyleri değiştirmemin daha iyi olacağını gösterir. Hayır, bu görüşmeden hemen sonra onunla konuşacağım” diye ekledi.
 


Saatler öncesinde Trump, Beyaz Saray’daki günlük basın toplantısında gazetecilere Çin Devlet Başkanı’yla koronavirüsü ele alacağını söylemişti.

Trump, “Bu akşam Devlet Başkanı Şi ile konuşacağım. İyi bir görüşme yapacağımızdan eminim” demişti.

Trump’ın bu sözleri, ABD’de koronavirüs vakalarının sayısının yükselmesinin “kendilerinin ne kadar test yaptığını gösterdiğini” ve “Çin’in sayıları söylemediğini” ifade ettiği sırada geldi.

Son haftalarda Kovid-19’dan “Çin virüsü” ve “Vuhan virüsü” diye bahseden Trump, daha önce Şi Cinping’i pandemiyi ele alışından dolayı övmüştü.

Trump, perşembe gecesi geç saatlerde Devlet Başkanı Şi ile “çok iyi” görüşme gerçekleştirdiğini ve detaylı şekilde koronavirüsü ele aldıklarını belirten tweet attı.

Trump, “Çin birçok şey yaşadı ve virüs hakkında güçlü bir anlayış getirdiler. Birlikte, yakın çalışma içerisindeyiz. Saygı duyuyorum!” diye ekledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU