Koronavirüs tehdidi 18 Mart törenlerini de etkiledi...Erdoğan'ın katılacağı tören iptal edildi

Türkiye’de koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte, her yıl kutlanan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenlerinin büyük çoğunluğu iptal edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, maske takarak şehitlerin mezarına karanfil bıraktı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın 18 Mart Anma törenleri için Edirne Şehitliği'ni ziyaret ettiği sırada maske taktığı görüldü/ Fotoğraf: İHA

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının devam etmesi ve vaka sayısının 98’e çıkmasının arından ülke genelindeki tedbirler arttırılıyor.

Son genelgeyle, salgın riskine karşılık insanların toplu bulunduğu alanların geçici süreyle kapatılması kararı verilmişti.

Salgını, Türkiye genelinde yer yıl düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenlerini de etkiledi.

Bu yıl 105’inci yılı kutlanacak törenlerin büyük çoğu iptal edilirken, bazı büyük anıtlarda ise sadece çelenk koyma işlemi gerçekleştirildi.

Ülke genelindeki anma törenleri

Türkiye’nin tüm illerinde kamu kurumları ve okullar tarafından düzenlenen anma törenleri de salgın ihtimaline karşı iptal edilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın son kararıyla okulların tatil edilmesi ve İçişleri Bakanlığı’nın Mayıs ayına kadar tüm anma ve törenlerin iptal edildiğini açıklamasıyla, 18 Mart törenleri de önceden iptal edilmiş oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı tören iptal edildi

Çanakkale Valiliği, Şehitler Abidesi’ndeki törenlerin, koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

İptal edilen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacaktı.

Arka arkaya iptal edilen törenler sonrası 18 Mart sade bir çelenk töreni ile anıldı.
 

iha.jpg
Fotoğraf: İHA


Programa Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu'nun yanı sıra çok sayıda askeri ve idari yetkili katıldı.

İstanbul’da sade bir tören yapıldı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Çanakkale Zaferi’nin 105. yılında korona virüsü nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Edirne Şehitliği’nde sade bir tören gerçekleştirdiklerini söyledi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Çanakkale Zaferi’nin 105. Yılında da alınan tedbirler kapsamında Edirne Şehitliği’nde sade bir tören gerçekleştirdiklerini söyledi. Törende Ali Yerlikaya ve törene katılanların maske taktıkları görüldü.

Ankara'daki törenler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'inci yılı dolayısıyla yarın Ankara'da yapılması planlanan etkinliklerin çelenk töreni dışındaki bölümünün iptal edildiği duyuruldu.

Çelenk törenine katılımın ise çelenk koyacak makam sahiplerinin katılımıyla daraltılmış şekilde gerçekleştirileceği öğrenildi.

Diğer kurum ve birimlerde çalışanlar ile vatandaşların, Anıtkabir ve Cebeci Şehitliği'ndeki törene katılımının olmamasının koronavirüsle mücadele kapsamında önemli olduğu, şehit ailelerinin de öncelikle sağlıklarını düşünerek şehitliklere toplu ziyaretlerde bulunmamalarının uygun olacağı belirtildi

Çanakkale kahramanı Koca Seyit'i anma törenleri yapılmadı

Balıkesir’in Havran ilçesinde bakanlıkların aldığı koronavirüs tedbirleri kapsamında 276 kiloluk top mermisini tek başına sırtlayarak namluya yerleştiren ve atışıyla Ocean zırhlısını tek başına batıran Koca Seyit'in mezarı başında yapılacak anma törenleri iptal edildi.

Koca Seyit bundan önceki yıllarda her 18 Mart'ta ismini taşıyan Koca Seyit köyünde mezarı başında resmî törenler ile anılıyordu.

DAHA FAZLA HABER OKU