Bakanlık “Mağduriyet yaşanmamıştır” dedi, öğrenciler sosyal medyadan tepki gösterdi: Uyandırılıp kovulduk

Öğrenciler "Bu insanların geleceği tarih belli değil miydi, bu karar nasıl alınabilir?" mesajları paylaştı

Umreden dönen vatandaşlar için yurtlarından çıkmak zorunda kaldıklarını söyleyen öğrenciler sosyal medyada tepkilerini dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 13 Mart’ta yaptığı açıklamada “Yaklaşık 21 bin umrecimiz Suudi Arabistan'da bulunmakta olup 15 Mart itibarıyla tamamı ülkemize dönmüş olacaktır" dedi.

Erbaş bugün gece saatlerinde yaptığı açıklamada ise 5 bin 300 kişinin umreden döndüğünü duyurdu. Diyanet başkanı mesajında bu kişilerin “14 gün boyunca kesinlikle evden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri gerektiğini” söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da umreden dönen bir kişide koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklarken ülkeye dönenlere “Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin” ifadesiyle seslendi.

Umreden dönenlere bir kişide koronavirüs çıkmış olmasına rağmen karantina uygulanmaması sosyal medyada tepki gördü.

Bu gelişmelerin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı umreden dönenlerin Ankara ve Konya’da 10 bin 330 kişilik kapasiteli yurtlara yerleştirildiğini açıkladı.

Bakanlık açıklamasında “öğrencilerin mağduriyet yaşamadığını” söylese de üniversiteli gençler sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi:

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğrencisi Furkan Tufanoğlu da İhlas Haber Ajansı’na (İHA) yaptığı açıklamada gece geç saatlerde kendilerine yurttan çıkmaları gerektiğinin bildirildiğini belirterek, "Evlerimize apar topar gitmek zorunda kaldık. Hem belediye otobüsleri hem de özel servislerle bize ulaşım imkanı sağladılar. Ancak bunu aktif öğrencilerin olduğu yurtta yapmalarından dolayı kızgınım” dedi.

Memleketine döneceğini söyleyen Tufanoğlu, geceyi arkadaşında geçireceğini daha sonra ise Ankara otogarından memleketine gideceğini belirtti.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU