Suudi Arabistan 9 ülkeye seyahatleri durdurdu

BAE, Kuveyt, Bahreyn, Lübnan, Suriye, Güney Kore, İtalya, Mısır ve Irak'a seyahatleri askıya alan Suudi Arabistan, eğitime ara verildiği duyuruldu

Fotoğraf: AFP

Suudi Arabistan tarafından dün yapılan açıklamada, koronavirüsü (Kovid-19) kontrol altına alıp daha fazla yayılmasını engellemek amacıyla vatandaşların ve ülkeyi ziyaret etmek isteyenlerin Suudi Arabistan topraklarına giriş ve çıkışlarının askıya alındığı duyuruldu.

Alınan karar çerçevesinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kuveyt ve Bahreyn'den Suudi Arabistan’a geçişler geçici olarak sadece havalimanları ile sınırlandırılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı’nda görevli bir kaynaktan aktardığı bilgilere göre, söz konusu karar, yeni tip koronavirüsün kontrol altına alınıp yayılmasını engellemek için gösterilen kararlı çabaların bir parçası olarak ülkedeki ilgili sağlık birimleri tarafından tavsiye edilen tedbir uygulamalarına uygun olarak alındı.

Suudi Arabistan, vatandaşlarının ve ülke sakinlerinin sağlığını korumak ve güvenliğini sağlamak adına BAE, Kuveyt, Bahreyn, Lübnan, Suriye, Güney Kore, İtalya, Mısır ve Irak’a yapılacak seyahatlerin geçici olarak askıya alınmasına karar verdi. Bunun yanı sıra bahsi geçen bu ülkelerden gelenlerin ya da bu ülkelerde 14 gün boyunca kalanların ülkeye giriş yapmalarına izin verilmeyecek.

Aynı zamanda Suudi Arabistan, sözü edilen ülkeler ile Suudi Arabistan arasında hava ve deniz ulaşımlarının askıya alınmasına karar verdi.

Bunun dışında ülkeye girişte gerekli tüm önlemlerin alınması şartıyla tahliye, nakliye ve ticaret amaçlı yapılan seyahatlere izin verilecek.

Eğitime ara verildi

Bu arada Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı, bugünden itibaren ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyurdu.

Eğitim Bakanlığı, kararın kamu ve özel eğitim kurumlarını kapsadığını, okulların kapalı olduğu süre içinde de eğitimin sanal okullar üzerinden sürdürüleceğini açıkladı.

Haberde, eğitimin yeniden başlayacağı tarihin, Kovid-19 takip komitesinin değerlendirmesine göre belirleneceği kaydedildi.

Suudi Arabistan yönetimi, bugün ülkenin doğusunda Şii nüfusun yoğunlukta olduğu Katif kentini, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla karantinaya almış ve kentte bugünden itibaren 2 hafta boyunca eğitime ara verildiğini duyurmuştu.

Camilerdeki dini dersler de durduruldu

Suudi Arabistan resmi televizyon kanalında acil koduyla verilen haberde, tüm camilerdeki dini dersler, vaaz programları ve Kuran ezberleme halkalarının pazartesiden itibaren ikinci bir emre kadar durdurulduğu belirtildi. 

Mescid Haram ve Mescidi Nebevi İşleri Genel Başkanlığı bu mescitlere bağlı diğer kurum ve mekanlara tüm ziyaret programlarının da iptal edildiğini duyurdu. Ziyareti yasaklanan bu yerler arasında Kabe örtüsünün imal edildiği Kral Abdulaziz Kompleksi, Haremeyn İmareti Fuarı ve Haremi Şerif Kütüphanesi gibi merkezler bulunuyor. 

 

Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU