Fenerbahçe Opet'ten koronavirüs endişesi: Igor Gorgonzola maçı ertelenebilir

Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde İtalyan temsilcisi Igor Gorgonzola Novara ile karşılaşacak Fenerbahçe Opet, koronavirüs salgınıyla ilgili endişelerini CEV'e iletti

Fotoğraf: AA

Voleybolda Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 11 Mart'ta deplasmanda İtalya'nın Igor Gorgonzola Novara takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe Opet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili endişelerini Avrupa Voleybol Konfederasyonuna (CEV) iletti.

Sarı-lacivertli kulüpten alınan bilgiye göre, İtalya temsilcisiyle oynanacak rövanş mücadelesi öncesi CEV ile iletişime geçildi.

İtalya'da son dönemde artan koronavirüs vakaları ve bundan birçok spor organizasyonunun etkilenmesi üzerine sarı-lacivertli kulübün yetkilileri CEV'e endişelerini bildirdi.

CEV'in Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve İtalya Sağlık Bakanlığı ile iletişim halinde olduğu ve karşılaşmayla ilgili kararın en kısa sürede verileceği bilgisi sarı-lacivertli takımla paylaşıldı.

Gelişmelere göre CEV'in maçın ertelenmesi ya da mücadelenin başka bir ülkede oynatılması yönünde karar alabileceği öğrenildi.

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi.

 

Eczacıbaşı VitrA - AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Eczacıbaşı VitrA'dan CEV'e koronavirüs nedeniyle erteleme başvurusu

Kadınlar Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde İtalya'nın Savino Del Bene Scandicci takımıyla karşılaşacak Eczacıbaşı VitrA, Türkiye Voleybol Federasyonu aracılığıyla maçın ertelenmesi için CEV'e başvurdu. 

Eczacıbaşı VitrA Genel Menajeri Nalan Ural, İtalya'da son dönemde yeni tip koronavirüs vakalarının artmasının ardından federasyon aracılığıyla 4 Mart'ta deplasmanda Savino Del Bene Scandicci ile yapacakları maçın ertelenmesi talebinde bulunduklarını kaydetti. 

Ural, CEV'in cumartesi günü Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapacağı toplantıda konuyla ilgili kararını vereceğini ifade etti. 

İtalya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e yükseldi.

 

Michele Uva - uefa_com.jpg
Michele Uva / Fotoğraf: uefa.com

 

Koronavirüsü, Avrupa futbolunu da etkiledi

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 26. haftasındaki 6 maçın, koronavirüsün ülkede hızla yayılması nedeniyle seyircisiz oynanmasına karar verilmişti.

Öte yandan İtalyan ekibi Inter, UEFA Avrupa Ligi'nin son 32 turunda Bulgaristan'ın Ludogorets takımı ile oynayacağı karşılaşmanın seyircisiz oynanacağını açıklamıştı 

Ayrıca UEFA İkinci Başkanı Michele Uva, koronavirüsün Avrupa'da yayılmasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi organizosyanların durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, şöyle konuşmuştu:

Gelişmeleri takip ediyoruz. Ülkelerin durumları ayrı ayrı değerlendiriliyor. UEFA olarak, her ülkenin koronavirüs ile ilgili aldığı kararı takip ediyoruz. Futbolu durdurmak gibi bir niyetimiz yok. Koronavirüs Avrupa çapında bir tehdit haline gelir ve istemediğimiz bir noktaya ulaşırsa Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ni durdurmak zorunda kalırız.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU