Eğitim için günde 18 saat çalışan K-pop yıldızları aç kalmaya teşvik ediliyor

K-pop eğitimi alan Euodias, Güney Kore'deki bir eğlence şirketinin çalışma koşullarına dair çarpıcı bir yazı kaleme aldı

Euodias, "Kilo, oradaki herkesin daimi saplantısı olmuştu" dedi (Euodias/Facebook)

Eski bir K-pop öğrencisi Güney Koreli bir eğlence şirketinde katlandığı eziyetleri açıkladı.

Yarı Koreli yarı Çinli olan Euodias, K-pop yıldızı olmak amacıyla iki yıllık bir eğitim almak üzere İngiltere'deki evinden ayrılarak Güney Kore'ye taşındı.

Euodias, BBC News için kaleme aldığı yeni bir yazıda kendisi ve eğitim arkadaşlarının nasıl aç kalmaya teşvik edildiğini, tahta zeminde yatmaya zorlandıklarını, günde 18 saat çalıştıktan sonra çoğunlukla yorgunluktan baygın düştüklerini anlattı.

Eski K-pop adayı, öğrencilerin ebeveynlerinden uzak tutulduğunu ve eşcinsel arkadaşlarının dışlandığını ifade etti.

Euodias, "Kilo, oradaki herkesin daimi saplantısı olmuştu. Yaşına veya boyuna bakılmaksızın kimsenin 47 kilonun üzerine çıkmaması gerekiyordu" diye yazdı.

Euodias, öğrencilerin her hafta tartıldığını ve fazla kilolu oldukları düşünülürse yemek istihkaklarının kesildiğini söyledi.

"Bazen tüm yemekleri bile kaldırır ve 'fazla kilolu' öğrencilere sadece su verirlerdi" diye yazan Euodias iki kez bayıldığını belirterek şunları söyledi:

Kendini aç bırakmak gerçekten normalleştirilmişti. Öğrencilerin bazıları anoreksik veya bulimik olmuştu. Kızların çoğu regl olmuyordu. Yorgunluktan bayılanlar çok yaygındı. Çoğu zaman bilincini yitiren öğrencilerin yatakhaneye taşınmasına yardımcı olmak durumunda kalıyorduk.

Öğrencilerin "büyük bir odada tahta zemin üzerindeki minderlerle yetinerek bir arada uyuduğunu" belirten Euodias, sık sık sabah 5'ten akşam 11'e kadar dans edip eğitim gördüklerini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eğitim merkezinin kontrolcü doğasını izah eden Euodias, "Öğrencilerin hepsinin öyle olmasalar bile heteroseksüel gibi hareket etmesi bekleniyordu. Açık eşcinsel olan herkes şirket tarafından dışlanmıştı... Ebeveynlerin ziyaret edebilmesi için önceden onay alması gerekiyordu. Habersiz ziyarete gelen akrabalar geri çevriliyordu" dedi.

Bir kız grubuna seçilen Euodias nihayetinde K-pop'u bıraktı ve kariyerine bir YouTuber olmak için odaklandı.

Geçen sene bir dizi K-pop yıldızının 20'li yaşlarda hayatını kaybetmesi dikkatleri maruz kaldıkları baskıya çekmişti. Son derece başarılı erkek K-pop grubu BTS, 2019'da bir aylık bir ara verdiğinde menajerleri bu ara için, "Kısa süreliğine de olsa 20'li yaşlardaki genç insanların sıradan hayatın tadını çıkarma şansı verecek" demişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU