Deniz Ülke Arıboğan'dan Ahbap'a destek: Kitap gelirlerimi bağışlıyorum

Müzisyen Haluk Levent'in kurduğu Ahbap Derneği’ne Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan desteğini açıkladı. Arıboğan, Twitter'dan yaptığı duyuruda kitap gelirlerini bu platforma bağışladığını belirtti

Fotoğraf: Youtube

İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Sibel Ünli'nin cansız bedeni, İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Samatya sahilinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünli'nin ölüm nedeninin intihar olabileceği ile ilgili sosyal medyaya yansıyan tartışmalar sonrası sanatçı ve yardımlaşma derneği Ahbap'ın kurucusu Haluk Levent dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 20 yaşındaki öğrencinin ölümü için çok üzüldüğünü belirtmiş, "Bu öğrenciler için "Ahbap olarak ne yapabiliriz?" diye düşündüm. Ahbap yönetimi ile görüştüm. Pazartesi açıklanacak 50 kişilik, aylık 300 TL bursu 100 kişiye çıkarma kararı aldık. Umarım gelecek yıl 500 olur sonra 5 bin olur"  ifadesini kullanmıştı.

Levent'in bu paylaşımına akademisyen ve yazar Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'dan destek geldi. 
 


Arıboğan, Twitter hesabından yaptığı duyuruda “Yaptığımız iyilikleri ayıp olur diye gizledik de ne oldu; sadece kötülük konuşulur hale geldi. Artık iyilikleri avaz avaz duyurma zamanı. Bugünden itibaren @inkilapkitapevi tarafından basılan ve basılacak bütün kitaplarımın yayın telif ücretlerini @ahbapplatformu‘na aktarıyorum.” dedi.
 


Bu mesaj üzerine Haluk Levent, Arıboğan'a desteği için teşekkür etti. 

Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi Arıboğan'ın İnkilap Kitabevi tarafından yayımlanan 'Uluslararası İlişkiler Düşüncesi', 'Terör', 'Büyük resmi görmek' ve 'Duvar' adında dört ayrı kitabı bulunuyor. 

Maddi sıkıntılar yaşadığı için intihar ettiği öne sürülen ve 7 çocuklu bir ailenin çocuğu olan Sibel Ünli'nin kesin ölüm nedeni, otopsi raporunun ardından ortaya çıkacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU